University of Oulu, 2019

THE University Impact 2020: Oulun yliopisto vahva vaikuttaja kestävässä talouskasvussa ja innovaatioissa

Oulun yliopisto sijoittuu sijavälille 201-300 yliopistojen vaikuttavuutta mittaavassa kansainvälisessä The University Impact 2020 -vertailussa. Vertailussa arvioidaan yliopistojen sosiaalista ja taloudellista vaikuttavuutta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisen kautta.

Times Higher Education University Impact -vertailun perusteena ovat YK:n vuonna 2016 määrittelemät 17 kestävän kehityksen tavoitetta, jotka liittyvät esimerkiksi köyhyyden poistamiseen, tasa-arvon edistämiseen ja ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan toimimiseen. Yliopistojen kokonaissijoitus määräytyi kaikille pakollisen tavoitteen ”Yhteistyö ja kumppanuus” lisäksi yliopiston kolmesta parhaasta sijoituksesta muissa tavoitteissa.

Ensimmäistä kertaa vertailuun osallistunut Oulun yliopisto menestyi parhaiten tavoitteessa ”Ihmisarvoinen työ ja taloudellinen kasvu” (decent work and economic growth).  Tavoitteessa tarkasteltiin yliopistojen onnistumista kestävän taloudellisen kasvun moottorina sekä vastuullisena työnantajana. Oulun sijoitus yli 760 yliopiston joukossa oli 56. Oulun yliopisto oli suomalaisyliopistojen ykkönen.

Oulun yliopisto ylsi sadan kärkiyliopiston joukkoon myös tavoitteessa ”Kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuurit” (industry, innovation and infrastructure). Sijoitus oli 83. Tavoitteen kohdalla tarkasteltiin yliopistojen roolia ja kyvykkyyttä edistää innovaatioita sekä palvella teollisuuden tarpeita. Suomalaisyliopistoista Oulu sijoittui tavoitteessa Aalto yliopiston jälkeen toiseksi.

THE University Impact 2020

Kestävä kehitys Oulun yliopistossa