Verkkokurssi opastaa tekemään karttoja päätöksenteon tueksi

Yhdistämällä organisaation omaa tietoa avoimeen paikkatietodataan, on mahdollista tuottaa uutta tietoa liiketoiminnan tai päätöksenteon tueksi.

Visualisoimalla uusi tieto kartaksi, sisältö avautuu uudella ja vaikuttavalla tavalla. Oulun yliopisto järjestää tänä syksynä Vaikuta kartoilla! -verkkokurssin , jolla opastetaan paikkatiedon perusteisiin ja opetetaan tekemään karttoja.

Visuaalisuutensa vuoksi kartoilla voidaan esittää monimutkaisiakin asioita helposti ymmärrettävällä tavalla. Suunnittelun ja päätöksenteon lisäksi kartoilla voidaan hakea vastauksia kysymyksiin ja ongelmiin, niitä voidaan tehdä eri käyttötarkoituksiin, eri kohderyhmille ja niihin voi liittää erilaisia viestejä.

Vaikuta kartoilla- kurssi opastaa hyödyntämään organisaation tietoja sekä avointa dataa maksuttomalla QGIS -ohjelmistolla. Verkkokoulutuksena järjestettävä kurssi alkaa 15.10, mutta siihen voi liittyä milloin vain ja suorittaa kurssi omien aikataulujen mukaan.

Kurssi sopii mikroyrittäjille, konsulteille, markkinoinnin ja viestinnän suunnittelijoille, pk-yrityksille, kuntien ympäristösihteereille, journalisteille, opettajille ja graafikoille. Paikkatiedon hyödyntämisestä saavat etua myös viranomaiset, kaavoittajat kunnissa, logistiikka-, kotihoito- ja kuljetusalan toimijat, koska kurssin käytyään oppija osaa optimoida reittejä.

https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/vaikutakartoilla

Viimeksi päivitetty: 22.9.2020