Taina Pihlajaniemi

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto Taina Pihlajaniemelle

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon Oulun yliopiston tutkimuksen vararehtori, lääketieteellisen biokemian professori Taina Pihlajaniemelle.

Pohjois-Pohjanmaa-palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaan hyväksi tehdystä elämäntyöstä tai sellaisesta työstä, joka on tehnyt Pohjois-Pohjanmaata tunnetuksi ja vahvistanut sen identiteettiä. Palkitsemisperustelujen mukaan Taina Pihlajaniemeä arvostetaan sekä yliopiston toiminnan että alueen kehittymisen ja kilpailukyvyn edistäjänä. Pihlajaniemi on luonut edellytyksiä yliopiston ja muiden toimijoiden yhteistyölle ja verkostojen muodostumiselle. Hän on Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän asiantuntijajäsenenä korostanut alueellisen ulottuvuuden lisäksi arktisen alueen merkitystä.

Taina Pihlajaniemi on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu lääketieteen tutkija. Nivalassa syntynyt ja Haapajärvellä varttunut professori Taina Pihlajaniemi valmistui Oulun yliopistosta lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi vuonna 1987. Hän on Oulun yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori ja on johtanut kolme kertaa useasta tutkimusryhmästä koostuvaa huippuyksikköä.

Pihlajaniemi on toiminut lääketieteellisen biokemian ja molekyylibiologian laitoksen johtajana, Biocenter Oulun tieteellisenä johtajana ja tutkijakoulun johtajana. Pihlajaniemi on toiminut lisäksi Biokeskus Suomen johtajana, Suomen Akatemian Terveyden toimikunnan jäsenenä sekä Suomen tiede- ja teknologianeuvoston jäsenenä.

Pohjois-Pohjanmaan-palkinnon luovuttivat Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuuston 1. varapuheenjohtaja Lyly Rajala ja maakuntajohtaja Pauli Harju (oik.) Pohjois-Pohjanmaan Loppiaisvastaanotolla 6.1.2020 Limingassa (kuva Anja Hankivaara / Pohjois-Pohjanmaan liitto).

Viimeksi päivitetty: 7.1.2020