FinnAdvancelle merkittävä startup-palkinto

Oulun yliopiston veri- ja imusuonitutkimuksen pohjalta syntynyt startup-yritys FinnAdvance on voittanut suuren kansainvälisen innovaatiokilpailun Tech Start-upin 2019 Kölnissä.

Tohtoriopiskelija Prateek Singhin perustama FinnAdvance kehittää mikrofluidistiikkaan perustuvaa siruteknologiaa, jonka avulla voidaan tutkia suonistorakenteiden muodostukseen liittyviä tekijöitä ja testata lääkeaineita. Siruteknologian etuja ovat nopeus, muokattavuus ja eettisyys, koska se voi korvata eläinkokeilla tehtävää tutkimusta. Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa tohtorikoulutettavana oleva Singh on yrityksen toimitusjohtaja.  

"Voiton jälkeen meihin ovat ottaneet yhteyttä monet kansainväliset sijoittajat. Minut on myös kutsuttu erilaisiin tapahtumiin. Seuraavien kolmen viikon aikana puhun viidessä eri maassa”, Singh kertoo.

FinnAdvance -yritys ja Oulun yliopisto ovat mukana eurooppalaisessa V.A. Cure –projektissa, jonka tavoitteena on oppia ymmärtämään epämuodostumien syntymekanismeja ja kehittää tautiin soveltuvia uusia hoitoja sekä kouluttaa tohtoritasoisia asiantuntijoita verisuonibiologian alalla. Projektiin osallistuvan professori Lauri Eklundin tutkimusryhmän tavoitteena on tunnistaa veri- ja imusuoniperäisten epämuodostumien syntyyn johtavia molekyyli- ja solutason tapahtumia ja kehittää malleja, joissa uusia lääkinnällisiä menetelmiä voidaan testata.

Tech Start up:iin 2019 osallistui 240 yritystä. Tapahtuma on osa maailmanlaajuista Innovation World Cup:ia.

 

Viimeksi päivitetty: 4.11.2019