6G Wireless Summit launched virtually and first edition of 6G Waves Magazine is out now

6G Summit avattiin virtuaalisena ja samalla 6G Wavesin ensimmäinen numero on julkaistu

6G-tutkimuksessa tapahtuu valtavasti jatkuvasti ja tänä vuonna on luvassa jälleen uusia edistysaskeleita sekä uusia yhteistyö- ja tutkimusmahdollisuuksia. Toinen 6G Summit -konferenssi on paraikaa käynnissä, tällä kertaa virtuaalisesti. Tapahtuman alussa julkaistiin 6G Flagshipin uusi lehti 6G Waves.

Lehdessä kerrotaan alan viimeisimmästä tutkimuksesta. 6G Waves on uusi, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille 6G-tutkimuksen nykytilanteen ja jatkon, esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana. Alkusanansa lehteen ovat kirjoittaneet Ian Oppermann, 6G Flagshipin tieteellisen johtoryhmän puheenjohtaja, Juha Ala-Mursula, 6G Flagshipin hallituksen puheenjohtaja sekä professori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja Oulun yliopistosta.

 

6G Waves tarjoaa myös katsauksen kaikkeen siihen, mitä on tapahtunut 6G-tutkimuksen käynnistämisen eli toukokuun 2018 jälkeen. Yksi merkittävimmistä tilaisuuksista oli maailman ensimmäinen 6G-huipputapaaminen 6G Summit, joka pidettiin Levillä vuosi sitten. Tuon konferenssin keskustelujen pohjalta julkaistiin ensimmäinen 6G white paper -tutkimusartikkeli. Tämä yhteinen tutkimusartikkeli toimi lähtölaukauksena kaikkiaan 12 uudelle työryhmälle, jotka ovat työskennelleet 12 tutkijan johdolla jo pitkään. Ryhmät ovat valmistelleet uusia white paper -artikkeleita ja niiden julkaisuajankohta on kesällä. Nyt pidettävän konferenssin esitykset ja niistä käydyt keskustelut antavat suuntaa sisällöille.

 

6G Waves -lehti kertoo jatkossakin 6G-tutkimuksesta, sen tärkeimmistä kehitysaskeleista ja tulevaisuudesta. Lataa lehti tästä!

Konferenssin avaussanat videolla, 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho:

Viimeksi päivitetty: 12.6.2020