Bioalan tutkimuspalveluja Biocenterista

Oulun yliopistossa toimiva Biocenter Oulun tutkimuspalvelut tarjoaa yrityksille ja erilaisten tutkimusyhteisöjen käyttöön laajan tutkimuslaitteiston ja niihin liittyvät palvelut. Palvelut sopivat erityisesti biokemian ja biolääketieteen alalla toimiville yrityksille, joilla ei ole omaa laitekantaa, ja jotka esimerkiksi haluavat testata jonkin menetelmän toimivuutta.

Biocenter Oulun koordinaattorin Pirkko Huhtalan mukaan tutkimuspalvelujen oma henkilökunta voi toteuttaa bioalaan liittyvät mittaukset, testaukset ja analyysit suunnittelusta lopputuloksiin saakka. Myös yritys itse voi käyttää osaa laitteistoja omatoimisesti henkilökunnan opastuksen jälkeen.

”Palvelu räätälöidään yrityksen tarpeiden ja toiveiden mukaan. Käytettävissä on pitkän koulutuksen saanut tutkijataustainen henkilökunta, joka on menetelmien ja laitteistojen osalta ajan hermolla.

Biocenter Oulun tutkimuspalveluissa voi selvityttää esimerkiksi proteiinien ominaisuuksia, laajan sekvenssointilaitteiston avulla on mahdollista tehdä DNA- ja RNA-analyyseja. Kudoksia ja soluja voi kuvantaa erilaisten valo,- laser- ja elektronimikroskopian menetelmien avulla. Palvelujen hinnoittelu on maltillinen.

Biocenter Oulun tutkimuspalveluita:

Sekvensointipalvelut ja laitteistot erilaisiin DNA/RNA analyyseihin

Biologisten systeemien mallinnus ja simulointi

Proteiinien karakterisointi, kiteytys ja rakenteen tutkiminen

Proteiinien geelierotus, biofysikaaliset mittaukset, aminohappoanalyysit ja LC/MS-rakenneanalyysit

Kudosten ja solujen kuvantaminen ja analysointi erilaisten valo-, laser- ja elektronimikroskopian menetelmien avulla

Virus-välitteinen geenien siirto ja genomin muokkaus (mm. CRISPR-geenin inaktivointi, RNAi-geenihiljennys) ja virusvektorien tuotanto

DNA:ta eristetään verinäytteistä
Pääkuvassa analysoidaan kudosnäytteitä