University of Oulu Starts Collaboration In Next-Generation Mobile Communications With South Korean Research Institute

Oulun yliopisto aloittaa yhteistyön Etelä-Korean tutkimuslaitos ETRI:n kanssa

Oulun yliopisto on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Etelä-Korean elektroniikan ja televiestinnän tutkimuslaitoksen (ETRI) kanssa. Sopimus koskee yhteistyötä 5G- ja 6G-tietoliikennetekniikassa ja sen tutkimuksessa. Sopimuksen allekirjoittivat tohtori Hyun Kim (Hyper-Connected Communication Research Laboratory, ETRI) ja Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

ETRI on alan johtava tutkimuslaitos, joka työllistää noin 2000 tutkijaa, joista noin 170 työskentelee tulevaisuuden tietoliikenneteknologian parissa. Sitä rahoittaa Etelä-Korean hallitus, ja se on listattu jo vuosien ajan Yhdysvaltojen patenttien arvioinnissa kärkeen.

Oulun yliopiston 6G Flagshipilla on tällä hetkellä reilut 200 tutkijaa ja muutaman vuoden kuluttua ohjelmassa odotetaan tulevien teknologioiden parissa työskentelevää jopa 500 tutkijaa. Allekirjoitustapaamisessa keskusteltiin tiiviisti matkaviestinnän tulevaisuuden toimista, suunnitelmista ja visiosta. Lue lisää tästä.

Vasemmalta oikealle: Esa Posio (Programme Manager of 6G Flagship), Kapseok Chang (Principal researcher in of Future Mobile Communication Research Division), Tae Joong Kim (Assistant Vice-President of Future Mobile Communication Research Division), Hyun Kim (Vice-President of Hyper-Connected Communication Research Laboratory), Jouko Niinimäki (Rector, University of Oulu), Matti Latva-aho (Director of 6G Flagship), Marja Matinmikko-Blue (Research coordinator of 6G Flagship)

Viimeksi päivitetty: 11.6.2019