Itsepalvelu­kassat käyttöön kahdessa kampus­ravintolassa

Asioinnin sujuvoittamiseksi ja ruuhka-aikojen jonojen lyhentämiseksi Juvenes ottaa käyttöön itsepalvelukassat Oulun kampuksen ravintoloissaan. Ensimmäisenä itsepalvelukassat tuodaan kahteen pilottikohteeseen, Restaurant Napaan ja Restaurant Foobariin. Tarvittavat linjastomuutokset on tehty, ja varsinainen itsepalvelukassapilotti alkaa maanantaina 12.8.2019.

Itsepalvelukassat tuovat muutoksia niin toimintatapaan kuin opiskelijoiden opiskeluoikeuden tarkastamiseenkin. Jatkossa lounas maksetaan ensin ja sen jälkeen siirrytään keräilemään tuotteet linjastosta. Tarkoituksena on jatkossakin valita vain yhtä ruokavaihtoehtoa, ja lisäannokset sekä jälkiruuat tulee maksaa erikseen. Itsepalvelukassan käyttö on helppoa: Opiskelija tunnistautuu kassalla opiskelijaksi Tuudo-sovelluksen avulla ja maksaa sitten lounaan sekä valitsemansa lisätuotteet korttimaksulla – käteinen ei käy maksuvälineenä itsepalvelukassoilla. Itsepalvelukassalla voivat asioida myös Oulun yliopiston henkilökunta, jatko-opiskelijat sekä vierailijat.

Vastaavanlaisia Tuudon kanssa yhteistyössä toteutettuja itsepalvelukassaratkaisuja on Tuudon mukaan tällä hetkellä kahdessa opiskelijaravintolassa pääkaupunkiseudulla.

Itsepalvelukassaprojektin lisäksi Juvenes aloittaa syyskuussa Restaurant Napassa asiakasvirtojen ja jonojen hallintaan liittyvän projektin yhdessä VTT:n tutkijoiden kanssa. Projektissa seurataan asiakkaiden kulkureittejä ja käyttäytymistä linjastossa erillisten seurantalaitteiden avulla. Tavoitteena on saada tarkkaa dataa asiakaspolun tapahtumista sekä linjastojen pullonkauloista, jotta asiointia voitaisiin tulevaisuudessa sujuvoittaa entisestään. Seurantalaitteet eivät tallenna dataa, josta olisi mahdollista tunnistaa henkilöitä, eli asiakkaiden yksityisyydensuoja ei vaarannu projektin aikana.

Viimeksi päivitetty: 8.8.2019