Science library Pegasus

Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston kirjastopalvelut yhdistyvät

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun sisäisten palvelujen yhdistäminen tuo merkittäviä muutoksia myös Oulun korkeakoulukirjastoihin, kun Oulun ammattikorkeakoulun kirjasto yhdistetään Oulun yliopiston kirjastoon 1.2.2020. Päätöksen taustalla on Oulun ammattikorkeakoulun muutto Linnanmaan kampukselle sekä yliopiston tulo Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n enemmistöomistajaksi vuonna 2018. Pääosa ammattikorkeakoulun opetuksesta ja toiminnoista muuttaa Linnanmaalle elokuuhun 2020 mennessä.

Oulun ammattikorkeakoulun kirjaston henkilökunta siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen 1.2.2020. Osa Oamkin kirjaston työntekijöistä työskentelee jatkossakin Sosiaali- ja terveysalan kirjastossa (ent. Oamkin Kontinkankaan kirjasto) sekä Oulaisten oppimiskeskuksessa, joissa toiminnot jatkuvat Oulun yliopiston kirjaston nimen alla. Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kirjasto ja Kotkantien kirjasto sen sijaan yhdistetään kevään ja kesän aikana Oulun yliopiston Tiedekirjasto Pegasukseen, jonne myös siirtyy henkilökuntaa Oamkin kirjastosta.

Oulun yliopiston kirjastonjohtaja Minna Abrahamsson-Sipponen toimii uuden kirjasto-organisaation johtajana, ja varajohtajaksi siirtyy Minna Koistinen Oulun ammattikorkeakoulun kirjastosta. Kirjaston uudessa organisaatiossa on neljä palveluyksikköä: lainaus- ja neuvontapalvelut, tietopalvelut, tietoaineistopalvelut sekä julkaisupalvelut. Asiakkaiden näkökulmasta kirjastojen yhdistyminen näkyy myöhemmin kevään ja kesän aikana, kun Teuvo Pakkalan kadun ja Kotkantien kirjastot sulkevat ovensa ja toiminnot siirtyvät Tiedekirjasto Pegasukseen Linnanmaalle.

”Edessämme on poikkeuksellinen toimintavuosi, jonka aikana hiomme palvelumme vastaamaan kahden korkeakouluorganisaation tarpeita. Oulun yliopiston kirjaston organisaatio laajenee, ja yhteisellä osaamisellamme rakennamme ja kehitämme jatkuvasti asiakaslähtöisiä, aikaansa seuraavia ja ennakoivia palveluita”, summaa kirjastonjohtaja Minna Abrahamsson-Sipponen.

Viimeksi päivitetty: 30.1.2020