Jouko Niinimäki ja Veli Rajakangas kuvassa

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla elämänturvayhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

”Asiakkaidemme omistamana keskinäisenä ja paikallisena yhtiönä haluamme lahjoituksen avulla edistää erityisesti Pohjois-Suomen hyvinvointia, työllisyyttä sekä talouskasvua ja samalla koko Suomen kilpailukykyä. Nuoret sukupolvet ovat tulevaisuuden rakentajia. Toivomme, että lahjoituksemme käytetään erityisesti opiskelijoiden uraohjauksen ja hyvinvoinnin tukemiseen”, sanoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Oulun yliopisto on elämänturvayhtiö LähiTapiola Pohjoisen tärkeä yhteistyökumppani osaamisen kehittämisen ja pohjoisen alueen elinvoimaisuuden näkökulmasta sekä käytännössä muun muassa harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden kautta.

”LähiTapiolassa työskentelee lukuisia Oulun yliopistosta valmistuneita osaajia valtakunnallisesti, ja esimerkiksi meillä LähiTapiola Pohjoisessa on rekrytoitu useita opintoihin liittyvän harjoittelun kautta aloittaneita työntekijöitä. Lähes 200 henkeä työllistävällä yhtiöllä tulevaisuuden työntekijöiden tarve on pysyvä, ja myös uusia yhteistyömalleja korkeakoulujen kanssa pohditaan jatkuvasti”, avaa LähiTapiola Pohjoisen henkilöstöpäällikkö Johanna Laitila.

”Tasan 60 vuotta sitten käynnistyi Oulun yliopiston kehitystarina, joka on tehnyt Oulun seudusta Pohjois-Suomen merkittävän kasvun ja hyvinvoinnin keskuksen samalla, kun tutkimuksemme ja innovaatiotoimintamme vaikutukset näkyvät maailmanlaajuisesti. Lahjoitusten avulla pystymme turvaamaan ja vahvistamaan tätä kehitystä. Arvostamme LähiTapiola Pohjoisen kumppanuutta, vastuullisuutta ja tukea korkeakoulutukselle ja nuorille, tulevaisuuden osaajille”, kiittää Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Oulun yliopiston juhlavuoden keräyksen tuotoilla tuetaan opiskelijoiden oppimista ja oppimisympäristöjä sekä nuoria lahjakkaita tutkijoita heidän nousussaan alansa eturiviin. For the Next Generation -keräykseen voivat osallistua yhteisöt ja yksityishenkilöt: lahjoita.oulu.fi

LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöhön kuuluvat lahjoitukset ovat osa pohjoissuomalaisten osaamiseen ja koulutukseen tähtäävien lahjoitusten jatkumoa. LähiTapiola Pohjoinen on aiemmin tukenut lahjoituksilla Oulun yliopistoa vuonna 2015 sekä Oulun ammattikorkeakoulua ja Centria-ammattikorkeakoulua vuonna 2018.

Viimeksi päivitetty: 7.10.2019