University of Oulu, 2016

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistu – onnea valituille!

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on nyt julkaistu. Oulun yliopistossa on aloituspaikkoja 2201 uudelle opiskelijalle. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on 14,8 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 8.7.2019 kello 15 mennessä. Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 31.7. saakka.

Oulun yliopistoon oli kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista 5498 eli 37 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon. Eniten hakijoita on lääketieteeseen, kauppatieteisiin, luokanopettajakoulutukseen, hammaslääketieteeseen, logopediaan ja biologiaan.

Viime vuoteen verrattuna hakijamäärä kasvoi tieto- ja viestintätekniikan (ICT) aloilla: tietojenkäsittelytieteessä 38 prosenttia, elektroniikassa ja tietoliikennetekniikassa 19 prosenttia sekä tietotekniikassa 16 prosenttia. Kaikilla ICT-aloilla myös ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveystieteiden alan kolme maisteriohjelmaa (terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettaja), laskentatoimi, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka sekä tiedeviestintä.

Lisäksi tammikuussa päättyneessä haussa Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki 1870 hakijaa sadasta maasta.

Onnittelut valituille ja tervetuloa syksyllä Oulun yliopistoon!

Lisätietoa Opintopolku.fi-sivustolta

Jos opiskelupaikka jäi saamatta, Oulun yliopisto laajentaa parhaillaan merkittävästi hakijoiden mahdollisuuksia päästä yliopistoon alan opintojen perusteella. Avoimessa yliopistossa voi opiskella Oulun yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja. Katso, mitkä avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot mahdollistavat hakemisen avoimen väylän kautta kevään 2020 yhteishaussa. Toimi ripeästi, sillä osa avoimen yliopiston opinnoista alkaa jo kesällä 2019. Tutustu avoimen väylän mahdollisuuksiin.

Uusi opiskelija

Tutustuthan Oulun yliopiston Opintojen aloittaminen -verkkosivuihin. Sivuilta löytyy mm. muistilista asioista, jotka on tärkeää hoitaa kuntoon ennen opintojen alkua, opintojen alkamisaikataulu ja paljon muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta.

Valintatulokset-sivu

Viimeksi päivitetty: 27.6.2019