Oulun yliopistossa 17 opiskelijalla todettu koronavirusinfektio

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vahvistaa, että alueella todettujen 17 uuden koronavirusinfektiotartunnan (COVID-19) saanutta ovat Oulun yliopiston opiskelijoita. Tartunnat varmistuivat 12. maaliskuuta.

Kaikki 17 tartuntaa todettiin Itävallassa matkailleilla henkilöillä. Sairastuneet ovat sairaanhoitopiirin mukaan lieväoireisia ja hyväkuntoisia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL luokitteli Itävallan epidemia-alueeksi vasta matkailijoiden Suomeen palaamisen jälkeen, joten osa heistä on maanantaina 9.3. käynyt oireettomina yliopistolla. Kun Itävalta luokiteltiin epidemia-alueeksi, opiskelijat jäivät yliopiston ohjeistuksen mukaan opiskelemaan etänä ja olivat yhteydessä terveydenhuoltoon. He ovat olleet kotona karanteenissa näytteenotosta lähtien.

Tartunnalle mahdollisesti altistuneita kartoitetaan parhaillaan. Sairaanhoitopiiriltä saadun tämänhetkisen tiedon mukaan virus voi tarttua noin vuorokauden ajan ennen oireiden alkamista ja vaatii esimerkiksi sairastuneen vieressä istumista. Yliopiston siivousta ja hygieniatoimenpiteitä on tehostettu koronavirusepidemian vuoksi jo aiemmin Työterveyslaitoksen ohjeistusten mukaisesti.

Oulun yliopisto tekee tiivistä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa jatkotoimenpiteissä ja tartuntojen ehkäisyssä.

Uutista täydennetty 13.3. ja päivitetty 13.3. klo 15.18

Oulun yliopisto tiedotti 12.3. yhteensä 17 opiskelijan saamasta koronavirusinfektiosta (COVID-19). Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes kertoo, että myös muut mahdollisesti koronavirukselle altistuneet opiskelijat on kartoitettu huolella yhteistyössä PPSHP:n infektiolääkäri Teija Puhdon kanssa. Kaikki ne 1. ja 2. vuosikurssin lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat, jotka ovat olleet maanantaina 9.3. samassa luentosalissa koronavirustartunnan saaneiden opiskelijoiden kanssa sekä muut altistuneet on asetettu karanteeniin infektiolääkärin ohjeistuksen mukaisesti. Mikäli uusia sairastumistapauksia ilmenee, altistuneet selvitetään infektiolääkärin toimesta. Oulun yliopisto ja PPSHP seuraavat tilannetta tarkoin. Mikäli uusia tartuntoja ilmenee, toimitaan asiassa PPSHP:n ohjeiden mukaisesti.

Katso myös aiheeseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Lisätietoa:

Marja Jokinen, viestintäjohtaja