Havainnekuva pian avattavista Telluksen tiloista.

Tellus saapuu Kontinkankaalle

Kontinkankaan kampus saa oman Telluksensa tänä syksynä. Avajaiset järjestetään 17.9., jonka jälkeen Telluksen kolme kerrosta ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan vapaassa käytössä.

Tellus on oppimiseen, yhteistyöhön ja yrittäjyyteen kannustava avoin tila Oulun yliopistolla. Telluksen tehtävänä on lisätä vuorovaikutusta yliopistolla tarjoamalla toiminta-alusta yhteistyöhön. Linnanmaan kampuksella vuodesta 2016 lähtien toiminut Tellus on ollut yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden ahkerassa käytössä, minkä lisäksi myös alueen yritykset ja muut yhteistyökumppanit ovat löytäneet Telluksen palvelut.

Nyt myös Kontinkankaan kampus saa oma Telluksensa. Kehityspäällikkö Simo Kekäläinen kertoo Kontinkankaan opiskelijoiden toivoneen Telluksen tiloja myös Kontinkankaalle.

”Tällaiset vapaassa käytössä olevat tilat toimivat hyvin yhteisöllisyyden rakentamisessa ja jatkuvasti saatavilla olevista tiloista on ollut puutetta Kontinkankaalla.”

Telluksen tilat avataan Kontinkankaalla Aapistie 7A:n aulaan. Suunnittelussa on tehty jatkuvaa yhteistyötä Kontinkankaan opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa. Tilaa aiotaan myös kehittää jatkuvasti palautteen avulla.

”Teemme paljon yhteistyötä yliopiston sisäisten ja ulkoisten toimijoiden kanssa tarjotaksemme monipuolista ohjelmaa ja mahdollisuuksia Telluksen käyttäjille”, Kekäläinen sanoo.

Kaikkien Linnanmaan Telluksessakin toimivien palvelujen lisäksi Kontinkankaan Tellukseen suunnitellaan tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa.

”Voimme esimerkiksi järjestää näyttelyitä ja tuotetestausta”, kertoo projektissa paljon vastuuta kantanut kehityspäällikkö Sergei Kopytin.

”Tellus toimii alustana myös monitieteiselle yhteistyölle ja yrittäjyystoiminnoille”.

Toimintoja monessa kerroksessa

Ensimmäinen kerros toimii innovaatio-, yrittäjyys- ja yritysyhteistyön toiminta-alustana.

Tilojen rakentamisessa on hyödynnetty jo olemassa olevia rakenteita. Aulatilasta muuntautuu opiskelijoiden, henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden käyttöön suunnattu monipuolinen kohtauspaikka, Stage. Stagella on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Stagen tapahtumia voi seurata myös toisen kerroksen parvelta, jonka kaiteeseen asennetaan työskentelypöydät.

Kontinkankaan Telluksessa on työskentely- ja kohtaamistiloja kolmessa kerroksessa.

Toisen kerroksen suunnittelussa on keskitytty äänimaailman rauhallisuuteen. Tarkoituksena on, että toinen kerros palvelee rauhallisempana oleskelu- ja palaveritilana Nest-tiloineen ja ryhmätyö- sekä vetäytymishuoneineen. Suunnittelun lähtökohtana on ollut helppous, joustavuus ja monipuolisuus.

”Esimerkiksi kalustus tukee erilaisia tarpeita. Tiloissa on sekä ryhmätyöhön että yksinäiseen työskentelyyn sopivia kalusteita, joita voidaan tarpeen mukaan myös siirrellä. Rentoutumiselle on varattu tiloja, kuten Linnanmaallakin”, Kekäläinen kertoo.

Ensimmäisenä tiloista valmistui aulatila, johon on jo avattu uusi kahvila Cafe Galenos. Koko Tellus vihitään virallisesti käyttöön avajaisissa 17.9., joihin kaikki yliopistolaiset ovat lämpimästi tervetulleita. Avajaisissa Tellukseen voi käydä tutustumassa joko päivätapahtumassa, joka kestää 10-14 tai iltatilaisuudessa klo 16 alkaen.

Syksyksi Tellukseen on suunniteltu jo opiskelutaitojen kehittämisen työpajoja, tohtorikoulutuksen seminaareja, terveysalan yritysyhteistyötä sekä mm. urapalveluiden neuvontapistettä.

Yliopisto kehittää yhdessä Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa terveellisiä, toimivia, turvallisia ja energiatehokkaita tiloja opiskeluun ja tutkimukseen. Tietoa muista kampuksilla tapahtuvista tilahankkeista löydät tilamuutokset-sivulta.

Viimeksi päivitetty: 9.9.2019