Opiskelijoita Linnanmaalla

Todistusvalinnan tulokset valmistuneet – opiskelijavalinnat etenevät edelleen

Pääosa Oulun yliopiston uusista opiskelijoista on valittu ylioppilastutkintotodistusten perusteella. Todistusvalinnan tulokset ovat nähtävillä Oma Opintopolku -palvelussa. Ensisijaisiin hakukohteisiinsa valitut uudet opiskelijat ovat saaneet valinnasta viestin sähköpostiinsa.

Tämän kevään 2020 opiskelijavalinnassa kasvatettiin ylioppilastodistuksen perusteella valittavien uusien opiskelijoiden määrää kaikissa yliopistoissa opetus- ja kulttuuriministeriön aiemman linjauksen mukaisesti. Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia todistusten perusteella valittavien määrää lisättiin lisäksi koulutusaloilla, joiden hakijamäärät ovat suurimmat, koska suurten valintakokeiden järjestäminen ei ollut mahdollista.

Todistusvalinnan painoarvoa lisättiin, koska lukiolaiset halutaan yliopistoihin aiempaa nopeammin.
Todistusvalinnan lisäksi Oulun yliopistoon valitaan opiskelijoita valintakokeiden ja avoimen väylän kautta. Yliopistoon on edelleen mahdollista päästä eri reittien kautta, kuten aiemmassa verkkouutisessa Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä on kertonut.

Oulun yliopiston koulutusaloilla 80 prosenttia aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla kauppatieteissä, kasvatusalalla ja tekniikan aloilla. 75 prosenttia aloituspaikoista todistusten perusteella täytetään lääketieteen ja hammaslääketieteen aloilla. 70 prosenttia täytetään biologiassa ja logopediassa. 60 prosenttia aloituspaikoista täytetään useimmilla humanistisilla aloilla.

Aloituspaikkoja Oulun yliopistossa on esimerkiksi kauppatieteissä 170, lääketieteessä 140 ja hammaslääketieteessä 50. Luokanopettajakoulutuksessa ja varhaiskasvatuksessa molemmissa aloituspaikkoja on 120.

Todistuksen perusteella tehtävät opiskelijavalinnat jatkuvat 3.8.2020 saakka, kun varasijoille nyt valitut voivat saada paikkoja sen mukaan, miten niitä nyt ensisijaisina valitut vastaanottavat. Esimerkkejä eri tavoista, joilla varasijalle valitut voivat saada opiskelupaikan, löytyy Opintopolku-palvelun sivulta kohdasta Valinnan tulokset.

Opiskelijavalinnat etenevät edelleen

Yliopistojen kevään opiskelijavalinnat jatkuvat juhannusviikolla Oulun yliopistossa kaksivaiheisten valintakokeiden osalta 18.6.2020 saakka.

Koko kaksivaiheisten valintakokeiden aikataulu

Valintojen etenemistä voi seurata Omassa Opintopolussa. Tiedot päivittyvät hakukohteittain sitä mukaa, kun valinnat etenevät.

Kaikkien opiskelijavalintojen tulokset valmistuvat 15.7. mennessä.

Koronapandemia toi yliopistojen valintajärjestelyihin muutoksia, kun Suomen yliopistot päättivät huhtikuussa luopua suurista valintakoetilaisuuksista. Osa kokeista päädyttiin järjestämään sähköisinä etäkokeina, ja myös valintaperusteisiin ja valintakiintiöihin tuli muutoksia.

Yliopistot ovat kehittäneet myös mahdollisuutta päästä opiskelemaan avoimen yliopiston opintojen perusteella

Oulun yliopiston hakijapalvelut ja sähköisten valintakokeiden tukinumero
Oulun yliopiston Valintakokeet-sivu

Viimeksi päivitetty: 15.6.2020