UROS ja Oulun yliopisto julkistavat strategisen kumppanuuden

UROS ja Oulun yliopisto tyytyväisinä ilmoittavat, että ovat solmineet pitkän aikavälin strategisen kumppanuuden, jonka avulla ne tiivistävät yhteyksiään monenlaisissa toiminnoissa erityisesti esineiden internetin (IoT) ympärillä.

Strategisessa kumppanuudessa keskitytään IoT-yhteyksiin ja IoT:hen liittyviin liiketoiminta-aloihin kuten ympäristöteknologioiden digitalisaatioon. Kumppanuus kattaa tutkimuksen ja liiketoiminnan kehittämisen, ja sen tavoitteena on kehittää kaupallisesti kannattavia innovaatioita, jotka vastaavat alan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Sopimuksen arvoksi arvioidaan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa, kun otetaan huomioon kummankin osapuolen tekemät investoinnit.

Käytännön näkökulmasta tutkimusyhteistyöhön kuuluu yhteisiä toimia, jotka liittyvät Uroksen asiakashankkeisiin, kumppanihankkeisiin sekä kokonaan uusiin, yhteisrahoitettuihin hankkeisiin. Samaan aikaan koulutusyhteistyössä Oulun yliopiston opiskelijat tekevät yhteistyötä Uroksen tutkimus- ja kehitystiimien kanssa maisteriopinnäytetyötehtävissä muun muassa tekoälyn ja sen reaalimaailman sovellusten aloilla.

Oulun yliopiston korkeatasoiset tutkimusinfrastruktuurit ja tuleva UROS Innovation Center tarjoavat lisätukea yhteistyölle tilojen, tietopohjaisten resurssien ja niihin liittyvien palvelujen muodossa. Näin luodaan myös perusta, jonka avulla muut IoT-ekosysteemin sidosryhmät voivat osallistua hankkeisiin ja hyötyä tuloksista.

”Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstämme Oulun yliopiston kanssa. Se on tunnettu maailmanluokan tutkimuksistaan esimerkiksi langattoman tietoliikenteen alalla, mikä sopii erinomaisesti teknologioihimme ja valmiuksiimme. Nyky-yhteiskunnassa on suuria haasteita, joita ei voida ratkaista ilman teollisuuden ja tiedemaailman vahvoja kumppanuuksia, jotka tuovat yhteen tutkijoita ja opiskelijoita sekä johtavaa teknologiaa ja asiantuntemusta”, kertoo Rauno Jokelainen, Uroksen teknologiajohtaja.

”UROS tehostaa digitalisaatiota monilla eri aloilla ainutlaatuisten IoT-teknologioiden ja innovatiivisten Smart Connectivity -ratkaisujen avulla. Oulun yliopisto haluaa hyödyntää etenkin 6G-lippulaivaohjelman tutkimustuloksia ja IoT-teknologiaa yhteiskunnassa yhteistyössä teollisuuden kanssa. UROS on ihanteellinen yhteistyökumppani, sillä yritys on edelläkävijä, joka soveltaa IoT-teknologioita ja Smart Connectivity -tekniikkaa eri aloilla”, sanoo Oulun yliopiston vararehtori Arto Maaninen.

 

UROS on vuonna 2011 Oulussa perustettu suomalainen teknologia-alan yritys, joka tuottaa eSIM-alustaansa pohjautuvia maailmanlaajuisia yhteysratkaisuja ja IoT-järjestelmiä teollisuudenaloille, yrityksille sekä kuluttajille.

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto. Se on yksi Suomen suurimmista ja monialaisimmista yliopistoista. Yliopisto koostuu kahdeksasta tiedekunnasta ja monista erikoistutkimusyksiköistä.

6G Flagship on Suomen Akatemian rahoittama tutkimusekosysteemi 5G:n käyttöönottoa ja 6G-innovaatioita varten. Kun 5G astuu käyttöönottovaiheeseen, samaan aikaan 6G-tutkijat työstävät jo keskeisiä teknisiä komponentteja ja ratkaisuja, joita tarvitaan 2030-luvun langattomana aikakautena.

Viimeksi päivitetty: 7.9.2020