Bicycle in slush.

Oulun yliopisto siirtyy kokonaan etäopetukseen ja tilat suljetaan opiskelijoilta valtioneuvoston linjauksen mukaisesti

Oulun yliopisto siirtyy kokonaan etäopiskeluun ja sulkee kampuksensa opiskelijoilta valtioneuvoston 16.3. antaman linjauksen mukaisesti. Tilojen sulkeminen astuu voimaan keskiviikkona 18.3. ja on voimassa 13.4. saakka. 

Valtioneuvosto on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. 

Oulun yliopisto on jo aiemmin ryhtynyt toimiin koronavirusinfektion leviämisen estämiseksi siirtymällä laajasti etäopiskeluun ja etätyöhön. Keskiviikosta 18.3. eteenpäin henkilökunnan työskentely yliopiston tiloissa on sallittua sellaisissa työtehtävissä, joita ei voi toteuttaa etätyönä. Tiloissa toimittaessa noudatetaan tiukasti etäisyys- ja hygieniaohjeita. Kaikki kokoukset järjestetään verkkokokouksina. 

Tilojen sulkeminen koskee myös yliopiston kirjastoa, liikuntahallia, kuntosalia sekä kasvitieteellisen puutarhan yleisönäyttelyjä. 

Muiden koulujen tavoin Oulun yliopiston normaalikoulun perusasteen vuosiluokat 1-9 sekä perusopetukseen valmistava opetus siirtyvät keskiviikkona 18.3. etäopetukseen ja tuettuun itsenäiseen opiskeluun, pois lukien valtioneuvoston määrittelemät poikkeukset. Ohjattu opetusharjoittelu harjoittelukoulussa on keskeytetty.

Jos opiskelijalla on yliopiston tiloissa välineitä, materiaalia tai muuta omaisuutta, ne on haettava tiistain 17.3. aikana. Kurssien toteutuksesta etäopiskeluna tiedotetaan opiskelijoille lisää heti kun järjestelyt selviävät. 

Lue lisää valtioneuvoston sivuilta.

Koronavirukseen liittyvät ohjeet on Oulun yliopistossa koottu yhdelle sivulle

Viimeksi päivitetty: 16.3.2020