University of Oulu, 2019

Tervetuloa valintakokeisiin

Valintakokeisiin valmistautuminen

Oulun yliopiston valintakokeet eivät edellytä pitkää valmistautumista. Valintakokeet perustuvat joko pelkästään lukion oppimäärään tai kokeessa jaettavaan aineistoon tai näiden yhdistelmään.  Tarkista kuitenkin tarkemmat tiedot valintakokeista Opintopolusta hakukohteen valintaperusteista kohdasta ”Pääsy- ja soveltuvuuskoe”.

Oulun yliopisto ei lähetä erillistä kutsua valintakokeisiin. Tutustu siis hyvissä ajoin valintakoeaikoihin ja -paikkoihin. Valintakokeisiin voivat osallistua vain ne hakijat, jotka ovat tallentaneet sähköisen hakemuksen määräaikaan mennessä.

Jos tulet hyväksytyksi todistuspisteiden perusteella ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää alemman hakutoiveen valintakokeeseen. Jos tulet hyväksytyksi todistuspisteiden perusteella alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.

Valintakoepaikat ja valintakokeeseen saapuminen

Koepaikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin ennen kokeen alkua.

Valintakokeita järjestetään kahdella kampuksella (Linnanmaa ja Kontinkangas). Pääosa valintakokeista pidetään Linnanmaan kampuksella. Linnanmaan kampukselle kannattaa saapua pääsisäänkäynnistä 2T Erkki Koiso Kanttilan kadun puolelta. Tutustu etukäteen kampuskarttoihin tai lataa Oulu Campus Navigator Google Play tai App Store -sovelluskaupasta.

Valintakokeeseen osallistuminen

Ota valintakokeeseen mukaan tavalliset kirjoitusvälineet sekä virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus (virallinen henkilökortti, passi), ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti. Jos sinulla ei vielä ole em. henkilöllisyystodistusta, hanki sellainen hyvissä ajoin ennen koetta. Koulujen oppilaskuntien kortit tms. eivät ole virallisia henkilöllisyystodistuksia. Tarkista mahdolliset alakohtaiset valintakokeita koskevat ohjeet alta, mitä tarvikkeita, kuten laskimia voit ottaa mukaan kokeeseen.

Valintakokeet eivät ole vielä sähköisiä ja vastaukset kirjoitetaan pääasiassa perinteisesti käsin paperille.

Muut tavarat, kuten takit ja laukut jätetään koesalin reunoille tai salin eteen. Puhelimen tulee olla äänettömällä tai suljettuna eikä sitä saa ottaa omalle paikalle mukaan. Voit ottaa mukaan myös juomapullon, mutta ylimääräisten eväiden tuontia valintakoetilaisuuteen tulee välttää. Jos sinulle on välttämätöntä ottaa mukaan lääkkeitä, kuten migreenilääkkeitä ja särkylääkkeitä, voit laittaa ne läpinäkyvään muovipussiin.

Alakohtaiset valintakokeita koskevat ohjeet

Biokemia TULOSSA

Diplomi-insinööri ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta (DIA)

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta TULOSSA

Terveystieteet TULOSSA

Viimeksi päivitetty: 19.12.2019