University of Oulu, 2016

Iso apuraha ilmastonmuutoksen ja saamelaisten tutkimukseen

Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt professori Jouni Jaakkolalle ja ARAHAT-työryhmälle 100 000 euroa saamelaisten sopeutumista ilmastonmuutokseen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia saamelaiskulttuurille käsittelevään tutkimukseen.

ARAHAT -tutkimusprojektin tavoitteena on selvittää ilmastonmuutoksen vaikutukset saamelaiskulttuurille, saamelaisten terveydelle ja hyvinvointiin sekä luoda mittarit ilmastonmuutoksen vaikutusten seurantaan saamelaiskulttuurille.

Projektin toteuttaa Oulun yliopiston Ympäristöterveyden ja keuhkosairauksien tutkimuskeskus, jonka johtajana Jouni Jaakkola toimii.

Toisen mittavan apurahan sai lääketieteellisen tiedekunnan dosentti Paula Vähäsalo ja työryhmä uusia ennustetyökaluja lastenreuman hoidossa ja luokittelussa käsittelevään tutkimukseen. Apurahan suuruus on 75 000 euroa.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi lokakuun hausta apurahan kaikkiaan 34 hakijalle Oulun yliopistoon. Apurahojen kokonaissumma nousi 737 000 euroon.

Kulttuurirahasto myöntää apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta.

Viimeksi päivitetty: 14.2.2019