Toiminta

Oulun korkeakouluseura - sittemmin Oulun yliopistoseura - perustettiin ja sen säännöt hyväksytiin 14. päivänä huhtikuuta vuonna 1919.

Ensimmäisten 40 vuoden ajan vuodesta 1919 lähtien seura taisteli korkeakoulun ja 1950-luvulla monialaisen yliopiston saamiseksi Ouluun. Sen toteutuessa seura vaikutti yliopiston toiminnan kehittymiseen osallistumalla keskusteluun sijoituspaikasta ja yliopiston laajentamisesta.

Edellisten ratkettua seura oli seuraavat 30 vuotta monipuolisesti mukana yliopistoon liittyvien palvelujen parantamisessa, kuten opiskelija- ja henkilökunta-asuntojen rakentamisessa ja Oulun ylioppilasapu ry:n toiminnassa.

Viimeiset vuodet  seura on edistänyt Oulun yliopiston yhteiskuntasuhteita ja alumnitoimintaa sekä osallistunut Oulun yliopiston akateemisten perinteiden vaalimiseen.

Viimeksi päivitetty: 14.3.2019