Vuoden Alumni 2018

Toimitusjohtaja Hannu Huttunen (s. 1966 Hämeenlinna)

Hannu Huttunen valmistui vuonna 1993 Oulun yliopiston yrityksen taloustieteen koulutusohjelmasta. Hänen opintojensa pääaine oli laskentatoimi, ja hän oli ensimmäisten Oulun yliopistosta valmistuneiden talousekonomien joukossa. Valmistumisensa jälkeen Huttunen toimi laskentatoimen assistenttina sekä yliassistenttina Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan yrityksen taloustieteen oppiaineessa.

Huttunen on toiminut johtotehtävissä teknologia-alan huippuyrityksissä. Hän oli muun muassa Nokian NMT450-liiketoimintayksikön johtajana vuosina 1995–1998. Lisäksi Huttunen työskenteli NetHawk Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2003–2010 sekä Elektrobit Technologies Oy:n Wireless-liiketoimintasegmentin johtajana vuosina 2010–2015. Nykyisin Huttunen toimii Bittium Oyj:n toimitusjohtajana. Yritys tuottaa turvallisia viestintä- ja liitettävyysratkaisuja. Lisäksi se kehittää omia tuotteita ja tarjoaa asiakkailleen tuote- ja järjestelmäratkaisuja sekä suunnittelupalveluja.

Vuoden Alumniksi nimeämisen perusteena olivat Huttusen merkittävä työ Pohjois-Suomen ja koko maan talouselämän hyväksi sekä menestys yritysjohtajana.

Viimeksi päivitetty: 14.3.2019