Elektronisten aineistojen etäkäyttö

Kirjaston etäkäyttöpalvelu on tarkoitettu Oulun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle, ja siihen tarvitaan voimassa oleva yliopiston käyttäjätunnus.

Opiskelijaksi katsotaan perustutkinto-opiskelijan lisäksi jatkotutkinto-opiskelija ja täydentäviä opintoja opiskeleva.

Opiskelijalta edellytetään ilmottautumista läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Yliopiston henkilökunnalta edellytetään voimassaolevaa työmääräystä.

Myös apurahatutkijat ja muut vastaavat henkilöt, joilla ei ole työ/virkasuhdetta, voivat anoa käyttöoikeutta yksikkönsä kautta. Lisätietoja ns. UFO-tunnuksesta saa tietohallinnon sivuilta.

Miten etäkäyttöön kirjaudutaan?

Tapa 1.

• Avaa Oula-Finna-palvelu ja kirjaudu henkilökunnan tai opiskelijoiden käyttäjätunnuksella (Haka Login).

Tapa 2.

• Hae Oula-Finnasta haluamasi e-lehti, e-kirja tai tietokanta ja klikkaa Verkossa saatavilla -kohdan linkkiä. Kirjautumisikkuna avautuu automaattisesti.

Tapa 3.

• Hae Tiedonhaun tieteenalaoppaasta haluamasi tietokanta ja klikkaa sen nimeä. Linkki vie Oula-Finnaan. Klikkaa Tietokannan käyttöliittymä -linkkiä. Kirjautumisikkuna avautuu automaattisesti.

Kirjaston etäkäyttöpalvelin EZProxy edellyttää liikennöintiä porttien 8080 ja 9443 kautta.

Palvelun käyttäjän tulee noudattaa Oulun yliopiston IT-palveluiden käyttösääntöjä sekä aineistojen omia käyttöehtoja. FinELib-aineistojen käyttöehdoista on erillinen kooste.

Palveluun liittyvät yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen elele@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 30.1.2017