Aineenopettajan koulutus

Opettajankoulutus voi sisältyä opiskelijan suorittamaan kandidaatin- ja maisterintutkintoon. Pedagogisen pätevyyden tuottavat opettajan pedagogiset opinnot, joiden laajuus on 60 op, sisältyvät osin kandidaatintutkintoon, osin maisterintutkintoon. Opettajan viran saamisen ehtona on aina suoritettu maisterintutkinto, vaadittavat opinnot opetettavassa aineessa tai opetettavissa aineissa ja opettajan pedagogiset opinnot.

Opettajankoulutus on mahdollinen, jos opiskelijan pääaine on suomen kieli, kirjallisuus, historia, aate- ja oppihistoria, englantilainen, germaaninen tai pohjoismainen filologia, tai saamen kieli.

Valinta opettajankoulutukseen tapahtuu toisen opiskeluvuoden aikana.

Pedagogisten opintojen ensimmäinen osa (30 op) suoritetaan 3. opintovuoden kevätlukukaudella. Aloittamisen edellytyksenä on, että opiskelija on suorittanut vähintään 60 op:n opinnot opetettavassa pääaineessa ja sivuaineessa (jos sellainen on) 25 op.

Opintojen toinen osa (30 op) suoritetaan 4. opintovuoden syyslukukaudella. Perustellusta syystä (sairaus, varusmies-/siviilipalvelus, raskaus) opiskelija voi lykätä opintojen aloittamista vuodella.

Viimeksi päivitetty: 4.10.2016