Maisteriohjelmat

Oulun yliopistossa on laaja valikoima ylempään korkeakoulututkintoon johtavia maisterikoulutuksia.

Tutustu Oulun yliopiston suomenkielisiin ja kansainvälisiin maisteriohjelmiin ja löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto kasvattaa osaamistasi.

Tutustu maisterikoulutuksiin

Haluatko jatkaa opintojasi alemman korkeakoulututkinnon jälkeen? Tai kenties hankkia osaamista toiselta alalta? Kaksivuotinen maisterikoulutus on oiva tapa kasvattaa osaamista tai suuntautua uudelleen.

Ainutlaatuisia maisterihakukohteita

Oulun yliopistossa voit opiskella esimerkiksi lääketieteen tekniikkaa, kaivos- ja rikastustekniikkaa, tiedeviestintää sekä datatiedettä laskennallisen biologian, epidemiologian ja liiketoiminta-analytiikan näkökulmista.

Katso kaikki Oulun yliopistossa tarjolla olevat maisteriohjelmat ja löydä juuri sinulle sopiva vaihtoehto.

Maisteriopiskelijaksi hakeutuminen

Maisteriohjelmaan haetaan soveltuvalla alemmalla korkeakoulututkinnolla. Katso tarkemmat valintaperusteet Opintopolusta.

Haku on kerran vuodessa. Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haetaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, suomenkielisiin puolestaan kevään toisessa yhteishaussa ja yliopistojen avoimen väylän haussa.

Lue alumnitarinoita

Oulun yliopistossa opiskellaan erilaisilla koulutustaustoilla. Loistavat alumnimme työskentelevät monenlaisissa mielenkiintoisissa tehtävissä kotimaassa ja maailmalla. Tässä muutama esimerkki.

Opintojen suunnittelun avuksi

Maisteriopintojen tukimuodot on hyvä selvittää etukäteen. Työsuhteessa olevien aikuisopiskelijoiden kannattaa selvittää oikeutensa aikuiskoulutustukeen, mikäli tarkoituksena on hyödyntää opintovapaata opintojen suorittamiseen.

Maisteriopiskelijana olet myös oikeutettu opiskelijaetuihin ylioppilaskunnan jäsenenä.

Lue lisää alta.

Katso tarvittaessa vielä