Vaihto-opiskelu

Humanistisen tiedekunnan oppiaineilla on lukuisia Erasmus-vaihtopaikkoja Eurooppaan. Pohjoismaisen filologian opiskelijat voivat hakea vaihtoon Pohjoismaihin myös Nordplus-vaihto-ohjelman kautta (Nordliks-verkosto).

Kaikki opiskelijat voivat lisäksi hakea vaihtoon ISEP-, FIRST- ja north2north-ohjelmien tai ns. kahdenvälisten sopimusten kautta, joissa on mukana mm. Pohjois- ja Etelä- Amerikan, Venäjän, Australian ja Aasian kohteita. Erasmus- ja Nordplus-vaihdot koordinoidaan tiedekunnassa,  muut ohjelmat yliopiston kv-palveluissa.

Oulun yliopistossa on käytössä sisäinen SoleMOVE-hakujärjestelmä (internet-pohjainen tietokanta). Sinne voi kirjautua miltä tahansa tietokoneelta, jossa on verkkoyhteys. Opiskelijoiden kirjautuminen ja tunnistaminen tapahtuu shibboleth-tunnistautumisella, eli opiskelija kirjautuu järjestelmään samoilla tunnuksilla kuin yliopiston koneille.

Kaikkien vaihtopaikkojen hakemukset tehdään SoleMoveen, vaihto-ohjelmasta tai hakua koordinoivasta tahosta riippumatta. Järjestelmän kautta opiskelijat pääsevät myös katsomaan vaihtokohteita (esim. Erasmus-kohteita voi hakea kirjoittamalla 'Exchange program' -kohtaan Erasmus+ ). Vaihtokoordinaattorin käsiteltyä hakemuksen, vaihtoon hyväksyt opiskelijat täyttävät kohdeyliopiston hakulomakkeet (tähän saa apua koordinaattorilta).

Vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat matka- tai opiskeluapurahan yliopistolta. Lisäksi he ovat oikeutettuja opintotukeen ja ulkomaan asumislisään. Ennen vaihtoon lähtöä opiskelijan on neuvoteltava opintojen hyväksilukemisesta oman oppiaineensa opintoneuvojan tai tiedekunnan koulutussuunnittelijan kanssa.

Opiskelijavaihtoasioita koordinoi humanistisessa tiedekunnassa koulutussuunnittelija Henna Rannanpää (henna.rannanpaa(at)oulu.fi, puhelin 0294 48 32346, huone HU398).

Viimeksi päivitetty: 31.8.2017