Etusivu

Hakulomake

Esittely

Kasvatustieteiden tiedekunta

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta on kasvatus- ja opetusalan koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen monitieteinen asiantuntijaorganisaatio.

Tiedekunnan toiminta sijoittuu syksyyn 2013 asti kahdelle kampukselle: Ouluun (Kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen yksikkö KASOPE) ja Kajaaniin (Kajaanin opettajankoulutusyksikkö KOKY). Kajaanissa opintonsa aloittaneet opiskelijat siirtyvät tarvittaessa suorittamaan opintonsa loppuun Oulussa.

Oulun yliopiston harjoittelukoulut ovat toiminnassa molemmissa kaupungeissa syksyyn 2013 asti, mutta muodostavat hallinnollisesti yhden yksikön. Harjoittelukoulun yksiköt Oulussa ja Kajaanissa käyttävät edelleen toiminnassaan aikaisempia nimiään Oulun normaalikoulu (ONK) ja Kajaanin normaalikoulu (KNK).

Tiedekunnassa tuotetaan korkeatasoista koulutusta ja tutkimusta monitieteisessä ja kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kasvatustieteellisten perustutkintojen lisäksi tiedekunnassa on mahdollisuus suorittaa monipuolista jatko- ja täydennyskoulutusta. Tiedekunnassa on useita tutkimusryhmiä tai -projekteja, jotka toimivat erilaisissa yhteistyö- ja kehittämishankkeissa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.