Tietohallintopalvelut vastaa yliopiston IT-palveluista

Tietohallintopalvelut vastaa Oulun yliopiston yhteisessä käytössä olevista tietotekniikkaresursseista ja tuottaa it-palveluja tutkimusta, opetusta, opiskelua, hallintoa ja eri sidosryhmiä varten.

Tietohallintopalvelut toimii yliopistolaajuisten alan sopimusten ja hankintojen koordinoijana sekä toimintatapojen suunnittelijana ja kehittäjänä.

Asiakkaita ovat kaikki mikrotietokoneita, keskitettyjä ja/tai yleiskäyttöisiä tietokoneresursseja ja -ohjelmistoja käyttävät henkilöt: opiskelijat, opettajat, tutkijat, henkilökunta, yksiköt ja vierailijat.

27.2.2012

Opintojen alkaessa tarvitset käyttäjätunnuksen

Tärkeä ohje uudelle opiskelijalle: näin aktivoit yliopiston käyttäjätunnuksen ja sähköpostin

22.9.2016

Itsepalvelut ja tunnistautuminen

Itsepalveluna voit mm. tarkistaa oman käyttäjätunnuksesi tilan ja asettaa sille salasanan. Voit myös asettaa matkapuhelinnumerosi tai aktivoida OTP-sovelluksen VPN-palvelua varten. Itsepalveluissa käytetään julkishallinnon yhteistä Suomi.fi-tunnistuspalvelua.

29.4.2013

Office 365 Education

Ulkoinen palvelu, jonka jokainen opiskelija voi halutessaan aktivoida käyttöönsä. O365 sisältää mm. opiskelijan sähköpostipalvelun. Henkilökunnan sähköposti siirtyy vuoden -17 lopulla O365-palvelun piiriin. Palvelun kirjautumistunnus on erilainen opiskelijoilla ja henkilökunnalla.

28.10.2014

Office 365 ProPlus

Oppilaitosten Microsoft-sopimuksiin sisältyy maksuton Office-paketti (Office 365 ProPlus) niille opiskelijoille ja henkilökuntaan kuuluville, jotka ovat aktivoineet käyttöönsä O365-palvelun.