Tulevaisuuden tuotantoteknologiat

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmä on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tutkimusryhmä. Ryhmän käyttämä lyhenne FMT tulee ryhmän englanninkielisestä nimestä Future Manufacturing Technologies Research Group.

Tutkimuksessaan ryhmä keskittyy etupäässä levymäisen materiaalin tuotteeksi jalostamisen tekniikoihin ja menetelmiin. Tutkimusalueet kattavat tuotantotekniikan eri osa-alueita lähtien erikoisterästen tehokkaasta hyödyntämisestä päätyen kustannustehokkaaseen tuotantoautomaatioon ja ainetta lisäävään valmistukseen.

FMT-ryhmä on osa Oulun yliopistossa toimivaa Terästutkimuskeskus CASRia (Center for Advanced Steels Research) ja sen päätoimipaikka on Nivalassa ELME Studiossa

Viimeksi päivitetty: 22.8.2018