Tulevaisuuden tuotantoteknologiat

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmä on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutin tutkimusryhmä. Ryhmän toiminta-alueena on koko Pohjois-Suomi. Ryhmän käyttämä lyhenne FMT tulee ryhmän englanninkielisestä nimestä Future Manufacturing Technologies Research Group.

Tutkimuksessaan ryhmä keskittyy etupäässä levymäisen materiaalin tuotteeksi jalostamisen tekniikoihin ja menetelmiin. Tutkimusalueet kattavat tuotantotekniikan eri osa-alueita lähtien erikoisterästen tehokkaasta hyödyntämisestä päätyen kustannustehokkaaseen tuotantoautomaatioon ja ainetta lisäävään valmistukseen.

FMT-ryhmä on osa Oulun yliopistossa toimivaa Terästutkimuskeskus CASRia (Center for Advanced Steels Research) ja sen päätoimipaikka on Nivalassa ELME Studiossa

Viimeksi päivitetty: 30.4.2018