Oulun yliopiston ja Lapin korkeakoulukonsernin Arktisen tutkimuksen työpaja 30.10.2017

Maanantai, lokakuu 30, 2017 (Koko päivä)

Oulun ja Lapin yliopistojen Arktisen neuvottelukunnan toimeksiannosta Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää yliopistojen yhteisen Arktisen tutkimuksen työpajan 30.10.2017. Tilaisuus on jatkoa viime vuoden marraskuussa Oulun yliopistolla järjestetylle työpajalle. Teemaryhmät ovat:

1. Climate and environmental change in the Arctic from the perspective of natural and social sciences
  2. Kestävä kehitys, oikeus ja oikeudenmukaisuus, tasa-arvokysymykset ja kansainvälinen alkuperäiskansatutkimus, arktinen alue ja globalisaatio
  3. Sosiaalinen ja ympäristöllinen kestävyys kaupunkisuunnittelussa, terveys ja hyvinvointi kylmässä ja sosiaalityö pohjoisessa
  4. Yhteiskunnallinen kaivostutkimus ja kaivosjuridiikka, kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen luonnonvarakysymyksissä
  5. Arktinen palvelumuotoilu, matkailu ja ekosysteemipalvelut

Teemat ovat lähtökohtaisesti samat kuin ensimmäisessä tutkijatapaamisessa vuosi sitten.

Thule-instituutti järjestää Oulusta Rovaniemelle ja takaisin bussikuljetuksen, joka on työpajan osallistujille maksuton.

Ilmoittautumiset viimeistään 20.10.17 tästä linkistä.

Lisätietoja työpajasta: dosentti Jukka Forsman, Thule-instituutti, Oulun yliopisto (jukka.forsman at oulu.fi),
johtaja Timo Koivurova, Arktinen keskus, Lapin yliopisto (timo.koivurova at ulapland.fi).
Käytännön järjestelyt (bussikyyti, ilmoittautumiset) Pirjo Taskinen, Thule-instituutti (pirjo.taskinen at oulu.fi, puh. 0294 483562)

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti