Tutkimusryhmä

Nais- ja sukupuolentutkimuksen tutkimusryhmä on toiminut Oulun yliopistossa vuodesta 1998 saakka. Sen keskeiset tutkimusalueet ovat sukupuolinen ja seksuaalinen väkivalta, sukupuoli ja kasvatus, sukupuolisensitiivisyys ja kasvatuksen eettiset kysymykset, väkivallan ennaltaehkäisy ja väkivallaton pedagogiikka. Tutkimusta luonnektii monitieteisyys, intersektionaalisuus, kansainvälisyys ja projekti-orientaatio. Tutkimusryhmässä on kaikkiaan 15 jäsentä ja sen vetäjänä toimii Dosentti Vappu Sunnari.  Ryhmä on organisoinut lukuisia kansainvälisiä, kansallisia ja paikallisia tieteellisiä konferensseja ja seminaareja ja se on mukana Pohjoismaisessa tutkijakoulussa InterGender, Oulun yliopiston tutkijakoulussa UniOGS, THULE Edu-tutkijakoulussa ja kansallisessa Sukupuolijärjestelmä tutkijakoulussa.

Viimeksi päivitetty: 18.10.2012