TERVETULOA FMT-PÄIVILLE

FMT-päivät on vuosittain keväisin järjestettävä tulevaisuuden tuotantoteknologat teemapäivä. Aikaisemmasta poiketen järjestimme tilaisuuden tänä vuonna verkossa 26.5.2021. Tilaisuus koostui tällä www-sivustolla olevasta sisällöstä ja webinaarista. Perinteisesti FMT-päivät ovat koostuneet ELME Studion "avoimet ovet" tilaisuudesta, FMT-seminaarista ja seminaaritilan yhteydessä olevasta näyttelystä. Näiden lisäksi on ollut vuosittain vaihtelevasti yhteistyökumppanien järjestämää toimintaa. Tänä vuonna kaikki tuo on koottu tälle www-sivustolle.

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmän ohella tänä vuonna FMT-päivien järjestämiseen osallistuvat Kerttu Saalasti instituutin MikroEntre-tutkimusryhmä ja Nivalan Teollisuuskylä Oy.

FMT-webinaari:

Nyt varsinaisen webinaarin jälkeen esitykset on katsottavissa sekä diasarjana pdf muodossa että videona.

Aika:  Esitys:
12:00 Aloitussanat  
PDF VIDEO
      Antti Järvenpää, Tutkimusjohtaja Oulun Yliopisto KSI/FMT
12:10 Tehokkaat Rakenteet – Teräksen hyvien ominaisuuksien hyödyntäminen rakenteissa   PDF VIDEO
      Mikko Hietala, Projektipäällikkö Oulun Yliopisto KSI/FMT
12:30 Tehokkuutta Monimenetelmävalmistuksesta!   PDF VIDEO
      Timo Rautio, Projektipäällikkö Oulun Yliopisto KSI/FMT
12:50 HyVa – Toimintavarmuutta Poikkeustilanteisiin   PDF VIDEO
     Aappo Mustakangas, Projektipäällikkö Oulun Yliopisto KSI/FMT
13:10 Voimaa Verkostoista – Yhteistyöllä Tuloksiin   PDF VIDEO
      Kari Mäntyjärvi, Kehityspäällikkö Oulun Yliopisto KSI/FMT
13:30 *** Tauko 15 min ***
13:45 Verkkokoulutuksista buustia liiketoimintaan   PDF VIDEO
      Päivi Lohikoski, Koulutuspäällikkö Oulun Yliopisto KSI
14:05 Suunnitelmallisuus lisää ketteryyttä   PDF VIDEO
      Kai Hänninen, Yliopistotutkija Oulun Yliopisto KSI/MicroEntre
14:25 Hiiliviisas Teollisuuskylä   PDF VIDEO
      Ulla Lehtinen, Erikoistutkija Oulun Yliopisto KSI/MicroEntre
14:45 Terästeollisuuden Industry 4.0 Trendejä   PDF VIDEO
      Peetu Virkkala, Projektitutkija Oulun Yliopisto KSI/MicroEntre
15:05 Päätössanat   PDF VIDEO
      Anna-Mari Simunaniemi, Tutkimusjohtaja Oulun Yliopisto/MicroEntre
15:15 Webinaari loppuu

FMT-päivien videot:

Huomaa että videoissa on ääni!
Videon saa myös koko ruudun kokoiseksi (oikealla kolmen päälekkäisen pisteen vieressä oleva nappi).

Labrakierros (6:55 min)

Suutinkappale (4 min)

NorFast-HT (2:40 min)

DFAM (ENG 23 min)

FMT-päivien yritysesittelyt:

Mecapinta Oy tarjoaa korkealaatuiset pintakäsittely- ja lasermerkintäpalvelut. Toimintamme valtteja ovat monipuolinen pinnoitevalikoima ja korkealaatuinen työn jälki sekä nopeat toimitukset. Olemme sitoutuneet jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja haluamme tarjota luotettavaa kumppanuutta asiakkaillemme.

HT Laser Oy on teollisuuden järjestelmätoimittaja ja joustavasti palveleva kumppani. Erikoisosaamistamme ovat kokoonpanot ja komponenttivalmistus sekä tarpeiden mukaan optimoidut ja jalostetut leikkeet. HT Laser tarjoaa myös kaikki metallien 3D-tulostukseen liittyvät suunnittelu- ja valmistuspalvelut.

Randax Ltd design and manufacture advanced and efficient permanent magnet motors and generators, as well as electric drive systems for industrial equipment manufacturers. Randax® motors are always tailored according to customer needs. Their amazing, alterable structure allows them to be integrated into the driven equipment.

Mecaplan Oy on tuotekehityksen ja teknisen suunnittelun palveluyritys. Vahvan osaamisen avulla yhteistyössä asiakkaan kanssa tarjoamme ja toteutamme vaatimukset täyttävät ratkaisut. Toimimme asiakkaidemme tuotekehityksen asiantuntijakumppanina ja tuomme osaltamme lisäarvoa toimintaan ja kilpailukykyyn.

Konestar Oy
Autamme asiakkaitamme rakentamaan ja ylläpitämään sähköverkostoa turvallisesti, taloudellisesti ja luontoa säästäen. Työturvallisuuden ja työvälineiden kehittäminen on meille tärkeää, koska haluamme, että asiakkaamme voivat palata työpäivän jälkeen kotiin lepäämään iloisina ja hyvinvoivina.


Celermec Oy tarjoaa kattavasti ohutlevymekaniikan ja koneistuksen valmistuspalveluja. Palvelu kattaa koko sektorin yksittäisistä osista valmiisiin kokonaisuuksiin. Asiakkaitamme ovat erilaiset kone- ja laitevalmistajat lääke-, militääri-, elektroniikka- ja LVI-teollisuudesta. Tuotteitamme viedään myös Eurooppaan ja Aasiaan.

Eforit Oy on erikoistunut jalometallipinnoituksiin. Pinnoittamiamme tuotteita on niin avaruudessa kuin merten syvyyksissä – olosuhteissa, joissa vain ammattitaidolla ja huolellisuudella tehdyt jalometallipinnoitteet takaavat tuotteen pitkän elinkaaren. Ammattitaitomme avulla voimme tarjota yrityksellesi parhaat pinnoitusratkaisut.

LaserComp Oy
Tarjoamme asiakkaillemme huippuosaamista ja laadukkaita palveluita laserleikkaukseen, plasma- ja polttoleikkaukseen, särmäykseen ja hitsauskokoonpanoihin. Meillä on hyvät suhteet lähialueen yhteistyökumppaneihin, joten pystymme myös jatkojalostamaan tuotteita monipuolisesti.


Senop’s advanced night vision solutions enable situational awareness as well as increased firepower and mobility. Senop provides high-performance night vision devices, intelligent sensor technology-based solutions and demanding system integration services for both defence & security and industry & research needs. Senop is part of Patria Group.

V.A.V. Group Oy on tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan asiantuntija. Valmistamme korkealaatuiset silikoni- ja TPE-profiilit sekä niiden kokoonpanot raaka-aineseoksista lähtien. Olemme alamme aktiivinen kehittäjä ja meillä on yli 20 vuoden kokemus profiilinvalmistuksesta ja materiaalivalmistuksesta.

Lillbacka Powerco Oy on suomalainen perheyritys joka keskittyy teollisten puristimien valmistamiseen. Tarjoamme eri toimialojen vaatimukset täyttäviä luotettavia, kestäviä ja tarkkoja puristuskoneita. Yli 50 vuoden kokemuksella ja aina laatu avainasemassa on Alahärmästä myyty tuhansia koneita ympäri maailmaa.

Silention Oy on nuori ja innovatiivinen yritys joka kehittää uuteen ajetteluun pohautuvia ratkaisuja työ- ja elinympäriston turvallisuuden ja viihtyvyyden parantamiseen. Ydiaosaamistamme on äänen vaimentamiseen liittyvä tekniikka niin teollisuudessa kuin myös vapaa-ajalla, mm. ampuma-radoilla.

Champion Door Oy yhdistää huipputeknologian ja käsityötaidon toimivaksi kokonaisuudeksi. Päätuotteita ovat kangasnosto-ovet varastoihin, nosturiaukkoihin, satamiin ja telakoille sekä teollisuus- ja lentokonehalleihin. Valmistamme myös liikuntatilojen jakoseiniä.

Huomentaina Oy Tuottamamme palvelu Pop-Up-Possibilities tuo esille kuntanne ja alueenne tärkeimmät mahdollisuudet helposti, nopeasti ja maksutta! Yhdistämme ihmiset, organisaatiot ja tapahtumat kanavissa, joissa olemme kaikkien tavoitettavissa.

Jokiedu Oy Pätevöintilaitos on Finas-akkreditointipalveluiden akkreditoima sertifiointielin ja tarkastuslaitos S040 + I049 akkreditointi-vaatimukset SFS-EN ISO 17024:2012 ja SFS-EN ISO 17020:2012. Toimintamme on riippumatonta, puolueentonta ja luotettavaa.

KURUNPUHTO
Suomen suurin teollisuuskylä laajenee Kurunpuhtoon! Olemme kaavoittaneet 80 hehtaaria tilaa yrityksellesi valtatie 27:n varteen golfkentän välittömään läheisyyteen. Tule rakentamaan kestävää tulevaisuutta Suomen suurimmassa teollisuuskylässä. Varaa tonttisi nyt!


Crelean missio on tuottaa huippuluokan järjestelmät ja palvelut pienille konevalmistajille ympäri Suomen ja Skandinavian. Crelea on ketterä, dynaaminen ja innovatiivinen yritys, joka pystyy toimimaan nopeasti ja luovasti samaan aikaan. Tämä mahdollistaa nopeatkin prototoimitukset.

NTcab Oy suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä ohjaamoita erilaisiin työkoneisiin yksittäiskoneista muutamien satojen vuosisarjoihin. Tavoitteemme on toimittaa asiakkaan tarpeen mukainen kustannuskilpailukykyinen ohjaamopaketti sovitun aikataulun mukaisesti.

Pro Estore Oy
Panostamme alan huippuosaamiseen ja tuotantolaitteisiin. Asiakkaitamme ovat korkeaa laatua ja täsmällisiä toimituksia arvostavat mekaanisten, optisten ja elektronisten laitteiden valmistajat, joiden joukossa on useita menestyviä suomalaisia vientiyrityksiä.


Metallia lisäävät valmistusmenetelmät (3D tulostus) on kurssi, jolla tehdään katsaus metallia lisääviin valmistusmenetelmiin ja niillä valmistettuihin tuotteisiin. Kurssilla saa hyvän yleiskäsityksen siitä mihin nämä menetelmät soveltuvat ja miten niitä voi hyödyntää.

Yhteistyössä:

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) ryhmän pääpainoalue on metallisten materiaalien hyvien ominaisuuksien siirtämisessä lopputuotteiden ylivoimatekijöiksi kustannustehokkailla tuotantomenetelmillä.

MicroENTRE® tuottaa tutkittuun tietoon perustuvaa osaamista alle 10 henkilöä työllistävien mikroyritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi sekä yrittämisen esteiden purkamiseKSI.

Nivalan Teollisuuskylä on yksi Suomen suurimmista ja elinvoimaisimmista teollisuuskylistä. Me rakennutamme ja vuokraamme yrityksille teollisuus- ja toimitiloja, hallinnoimme kehittämishankkeita sekä tuotamme elinkeinopalveluita.

ELME Studio
on uusien tuotantoteknologioiden tutkimuksen, koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteisö, jonka tavoitteena on olla merkittävin kansainvälinen tulevaisuuden tuotantotekniikan osaaja Suomessa.