Hae opiskelijaksi

Matemaattisten tieteiden opiskelijaksi pääsee seuraavien hakukohteiden kautta:

 

Oulun yliopiston matemaattisten tieteiden yksikössä on edustettuna koko matemaattisten tieteiden kirjo puhtaasta matematiikasta sovelletun matematiikan kautta tilastotieteeseen. Yksikkö on tunnettu innovatiivisista opetusmenetelmistään ja palkittu kahteen otteeseen opetuksen valtakunnallisena huippuyksikkönä. Meillä matemaattisia tieteitä voi opiskella  laajalla rintamalla: maisteriopintojen suuntautumisvaihtoehdot ovat

  • matematiikka
  • laskennallinen matematiikka ja datatiede
  • aineenopettaja.

Suuntautumisvaihtoehtojen sisällä voit profiloitua haluttua osaamista ja omaa mielenkiintoa silmällä pitäen. Lisäksi voit yhdistää matemaattisen osaamisen vaikkapa tietotekniikan, taloustieteiden tai biotieteiden kanssa.    

Matemaattisten tieteiden yksikkö on erittäin menestyksellinen matematiikan aineenopettajien kouluttaja. Meiltä on useana vuonna valmistunut noin kolmasosa koko valtakunnan matematiikan aineenopettajista.

Yksikössä tehdään myös laadukasta perustutkimusta ja jatko-opiskelumahdollisuudet ovat hyvät monissa tutkimusryhmissä. Syventävien opintojen kurssivalikoima ja seminaaritoiminta kattaa erittäin laajan matematiikan ja tilastotieteen kirjon. Tästä tarjonnasta jatkotutkintoa ja tutkijan uraa harkitseva opiskelija löytää varmasti itseään kiinnostavia aiheita.

Tervetuloa opiskelemaan matemaattisia tieteitä!

Viimeksi päivitetty: 6.2.2018