Avoin yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa

Koe oppimisen iloa avoimessa yliopistossa, josta löydät monipuolisen opintotarjonnan usealta eri tieteenalalta. Avoimen yliopiston opinnot sopivat kaikille taustasta ja iästä riippumatta. Tältä sivulta löydät perustietoa avoimista yliopisto-opinnoista ja opiskelun käytännöistä. Tervetuloa opiskelemaan!

Miksi avoimeen yliopistoon?

Avoimessa yliopistossa voit täydentää osaamistasi työelämän tarpeisiin tai tutustua yliopisto-opintoihin joustavasti. Voit tähdätä tutkintoon suorittamalla opintoja etukäteen ja opiskella iästä ja koulutuksesta riippumatta. Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-23 avoimen yliopiston opintoihin alkaa kasvatusalan opintojen osalta 9.8.2022 klo 9.00 ja muiden opintojen osalta 11.8.2022 klo 9.00. 

Avoimen yliopiston opetustarjonta

Avoimen väylä - tie unelmatutkintoon

Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Tätä valintatapaa kutsutaan avoimen väyläksi. Opinnot valmentavat akateemisiin opintoihin ja nopeuttavat valmistumista. Päästyäsi yliopiston perusopiskelijaksi voit hyväksyttää avoimessa yliopistossa suoritetut opintosi osaksi tutkintoa. 

Erillinen opiskeluoikeus

Erillinen opiskeluoikeus voidaan myöntää perustellusta syystä yksittäisiin opintojaksoihin tai opintokokonaisuuteen. Erillisen opiskeluoikeuden hakuprosessi riippuu siitä, onko sinulla tutkinnonsuorittamisoikeutta Oulun yliopistossa.

Avoimen väylä

Tukea opintoihin

Tukea ja neuvontaa avoimen yliopiston opintoihin on saatavilla. Tälle sivulle on koottu tietoa avoimen yliopiston opiskelijoille tarkoitetuista tuki- ja neuvontapalveluista.

Yhteistyökumppaneille

Toteutamme avointa yliopisto-opetusta yhteistyössä muiden oppilaitosten kanssa. Täältä löydät tietoa opintojen järjestämiseen liittyvistä käytännöistä.