Hae opiskelijaksi

Joustava yliopistokoulutus antaa sinulle mukautumiskykyä muuttuvan maailman luomiin haasteisiin nyt ja tulevaisuudessa. Monitieteinen Oulun yliopisto mahdollistaa opintojen yhdistelyn eri tieteenaloilta, mikä vahvistaa osaamisesi monipuolisuutta.
: Pipopäinen nainen seisoo korkeiden kaislojen keskellä jäätyneen merenlahden rannalla. Hänen päänsä yläpuolelta lähtee kaari, jossa lukee: Ajattelen, siis Oulu.

Ajattelen

Ajattelen voivani muuttaa maailmaa.
Ajattelen seikkailuja, ajattelen mahdollisuuksia.
Ajattelen, että kahdeksan tiedekunnan sisältä löytyy oma suunta,
oli se sitten lääkäri tai arkkitehti tai ihan jotain muuta.
Ajattelen kaikkia niitä asioita, joita ei ole vielä ajateltu.
Ajattelen, siis Oulu.

Ajankohtaista

Oulun yliopisto tekee Instagram-kanavallaan livelähetyksiä tiistaisin klo 16.00 ajalla 13.2.–26.3.2024. Tutustu yliopisto-opiskeluun eri näkökulmista ja kurkista kampuksiimme. Voit myös lähettää kysymyksiä.

Kevään toinen yhteishaku on pian

Tutustu Oulun yliopiston monipuoliseen tarjontaan ja hae opiskelemaan yhteishaussa 13.-27.3.2024. Myös yliopistojen avoimen väylän haku on samaan aikaan.

Opiskele haluamallasi tavalla

Oulun yliopistossa voit opiskella joko hakemalla tutkinto-opiskelijaksi tai ilmoittautumalla erillisiin opintokokonaisuuksiin, joita jatkuvan oppimisen yliopistossa on tarjolla eri elämäntilanteisiin.

Katso sinulle sopiva polku alta ja saat lisää tietoa eri koulutusvaihtoehdoista.

Hae tutkinto-opiskelijaksi

Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset tutkinto-ohjelmat, maisteriohjelmat sekä tohtoriohjelmat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia luoda menestyksekkäitä työuria muuttuvilla työmarkkinoilla.

Kandidaattiohjelmat

Haetko ensimmäistä kertaa yliopistoon? Tutustu yhteishaussa sekä avoimen väylän haussa tarjolla oleviin kandidaattiohjelmiimme.

Maisteriohjelmat

Jos sinulla on jo alempi korkeakoulututkinto, voit hakea yhteishaussa suoraan maisterivaiheeseen. Tarjolla on useita ainutlaatuisia maisteriohjelmia, esimerkiksi laskennallinen biologia ja data-analyysi, lääketieteen tekniikka, kaivos- ja rikastustekniikka sekä tiedeviestintä.

Tohtoriohjelmat

Tohtorikoulutukseen hakeutumisesta löydät lisätietoa Oulun yliopiston tutkijakoulun sivuilta.

Aloita yliopisto-opinnot

Opiskeletko jo korkeakoulussa?

Jos kandivaiheen opintosi ovat kesken ja haluat vaihtaa lähialalle, voit yhteishaun sijaan hyödyntää siirtohakua, joka on Oulun yliopistossa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Myös pääainetta on mahdollista vaihtaa siirtohaussa.

Jos sinulla on jo opinto-oikeus Oulun yliopistossa, sinulle on tarjolla mahdollisuuksia ristiinopiskeluun eri korkeakoulujen välillä.