Tutkimus – korkeatasoista vaikuttavaa tiedettä

Oulun yliopisto on pohjoinen, kansainvälinen tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tieteellistä tietoa ja ratkaisuja kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi.

Vastaamme tutkimuksellamme globaaleihin haasteisiin

Oulun yliopistossa etsimme monitieteisellä ja tieteidenvälisellä tutkimuksella yhteiskunnallisesti vaikuttavia ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Soveltavan monitieteisen tutkimuksen perustaa luodaan pitkäjänteisellä perustutkimuksella.

Tutkimuksen kansainvälisessä kärjessä

Huippututkimuksemme pohjautuu vahvaan monitieteiseen osaamiseen. Eri tieteenaloja yhdistävät tutkimuksen profiilialamme perustuvat kansainvälisesti erinomaiseksi arvioituihin tutkimusaloihin.

Monitieteinen tutkimusyhteisö

Kahdeksan tiedekuntamme tutkimusyksiköt muodostavat tiedeyhteisön, jolla on ainutlaatuisia monitieteisiä vahvuuksia. Monet tutkimusyksikkömme edustavat kansainvälistä kärkeä omilla aloillaan. Tutkimuksen tukena ovat laadukkaat tutkimusinfrastruktuurit.

Tutustu tutkijoihin

Oulun yliopiston tutkijat tutkivat laajasti ja monialaisesti erilaisia aiheita, joilla on merkitystä niin ihmisen kuin koko maapallon tulevaisuudelle. Alla olevista linkeistä voit tutustua tutkijoihimme sekä heidän tutkimusprojekteihinsa.

Vaikuttavaa tutkimusta

Edistämme tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa noudattamalla määrätietoista avoimen ja vastuullisen tieteen ohjelmaa. Olemme aktiivinen toimija tutkimusyhteistyön rakentajana ja saatamme tutkimustuloksiamme ja osaamistamme yhteiskunnan eri toimijoiden käyttöön. Edistämme aktiivisesti tutkimuslähtöisten innovaatioiden ja sovellusten kehittämistä ja käyttöönottoa.

77

tutkimuspohjaista yritystä vuodesta 2000

51

keksintöilmoitusta vuonna 2023

Tutkijaksi Oulun yliopistoon?

Kiinnostaisiko sinua tutkimustyö, jolla on merkitystä globaalisti? Kansainvälinen työympäristömme tarjoaa monipuolisia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Sinua voisi kiinnostaa myös