Abiopas 2010

Opiskelijahaastattelussa Sari Pesonen

Humanistinen tiedekunta

Sari Pesonen pursuaa positiivista energiaa. Hän on lähdössä toukokuun lopussa 8 kuukaudeksi markkinointiharjoittelijaksi Iso-Britanniaan. Kansainvälistä yritysviestintää ja germaanista filologiaa 4. vuotta opiskelevalle nuorelle naiselle se on jo kolmas vaihto-opiskelujakso ulkomailla. Uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen motivoi ja inspiroi Saria, josta tulee isona ”saksaa puhuva bisnesnainen”.

Kuusamosta kotoisin oleva Sari oli lukion aikana hienokseltaan matemaattisesti suuntautunut. Saksassa vaihdossa vietetty aika sai hänet kuitenkin innostumaan saksankielestä. ”Huomasin olevani siinä hyvä, mutten silti halunnut alkaa opettajaksi”, Sari sanoo. ”Ystäväni lähti opiskelemaan Oulun yliopiston humanistiseen tiedekuntaan kansainvälistä yritysviestintää vuotta aiemmin. Sieltä löysin itselleni sopivan yhdistelmän saksan kieltä ja kulttuuria sekä markkinointia ja viestintää”, Sari kertoo.

Lukioaikoina hän muistelee ajatelleensa, ettei valitsisi opiskelukaupungikseen ainakaan Oulua, sillä niin moni muukin kuusamolainen suuntaa valkolakin saatuaan tervakaupunkiin. Mieli kuitenkin muuttui, kun vastaavia koulutusohjelmia ei ollut paljoa tarjolla. ”Päätin, että Oulun yliopistoon menen tai sitten pidän välivuoden”, Sari naurahtaa.

Sari kuvailee ensimmäistä opiskeluvuottaan teoriantäyteiseksi. Silloin hän päätti hakeutua vaihtoon mahdollisimman pian. Sari on vaihto-opiskellut ensin 8 kuukautta Itävallassa, sitten 8 kuukautta Yhdysvalloissa ja pian on vuorossa Iso-Britannia. ”Joka kerta olen muuttanut ulkomailta palatessani eri asuntoon Oulussa, joten tutuksi ovat käyneet keskustan, Puolivälinkankaan, Heinäpään ja Linnanmaan kaupunginosat”, Sari kertoo.

Erikoista on se, että vaihto-opiskelujen vuoksi Sari ei ole oikeastaan koskaan viettänyt kesää Oulussa. ”Pidän silti Oulusta erittäin paljon sillä täällä on runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Kesästä kaipaan juhannusta ja hyttysiäkin. Parasta aikaa on kuitenkin kevät ja vappu – ne haluan ehdottomasti viettää ystävien seurassa Oulussa.”

Opiskeluelämää Sari luonnehtii erittäin antoisaksi ja viihtyisäksi. Energisen ja ulospäinsuuntautuneen Sarin kontaktiverkosto on kasvanut räjähdysmäisesti opiskeluvuosien aikana ja hän uskoo siitä olevan suurta hyötyä myöhemmin työelämässä.

Sarin unelmana on tehdä töitä ulkomailla, mutta hän suhtautuu tulevaisuuteen avoimin mielin. ”Katsotaan minne tulee päädyttyä. Iso-Britannian vaihtojakson jälkeen haluaisin lähteä tutustumaan Aasiaan”, matkustelusta pitävä Sari innostuu. Valmistumisen suhteen tuleva filosofian maisteri ei kuitenkaan pidä kiirettä. Kiinnostusta tutkinnon laajentamiseen löytyy kosolti – kuten myös mielenkiintoisia eri alojen kursseja monialaisessa Oulun yliopistossa.