Opiskelijahaastattelussa Sari Pesonen

Humanistinen tiedekunta

Sari Pesonen pursuaa positiivista energiaa. Hän on lähdössä toukokuun lopussa 8 kuukaudeksi markkinointiharjoittelijaksi Iso-Britanniaan. Kansainvälistä yritysviestintää ja germaanista filologiaa 4. vuotta opiskelevalle nuorelle naiselle se on jo kolmas vaihto-opiskelujakso ulkomailla. Uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen motivoi ja inspiroi Saria, josta tulee isona .”saksaa puhuva bisnesnainen”.

Lue koko haastattelu

Opiskelijahaastattelussa Elias Vaattovaara

Lääketieteellinen tiedekunta

Elias Vaattovaaran uravalinta sai lähtölaukauksen kun hän sovitti ylleen isosiskon labratakkia. ”Tuli sellainen fiilis, että kyllä tällainen takki päällä voisi töitä tehdä”, Elias kuvailee ja lisää, että oikeasti päätökseen vaikutti toki hyvät työllistymisnäkymät sekä mahdollisuus auttaa ihmisiä. Kolarista kotoisin oleva nuorimies suoritti ylioppilastutkinnon Oulussa Kastellin lukiossa ja sai myös sieltä vaikutteita.

Lue koko haastattelu

Opiskelijahaastattelussa Jarno Lohva

Teknillinen tiedekunta

Sähkötekniikkaa 3. vuosikurssilla opiskelevalle Jarno Lohvalle oli lukion päättyessä päivän selvää, että opiskelupaikka tulee olemaan Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa. Jarnon suvusta löytyy insinööriperinteitä ja serkkupoikakin opiskelee samassa paikassa. ”Tutustuin koulutusohjelmiin netissä ja tein lopulta valinnan sähkötekniikan ja tietotekniikan koulutusohjelmien välillä”...

Lue koko haastattelu

Opiskelijahaastattelussa Ilmari Hannula

Kasvatustieteiden tiedekunta

Haapavedeltä kotoisin oleva Ilmari Hannula ehti opiskella vuoden tietojenkäsittelytieteitä ennen kasvatustieteiden tiedekuntaan hakeutumistaan. Myös liiketalous kiinnosti, mutta selkeänä ykkösvaihtoehtona mies piti teknologiapainotteista luokanopettajakoulutusta. ”Tiedekunnassa on useita luokanopettajakoulutuksen linjoja”, Ilmari kertoo. ”Ne antavat kukin oman näkökulmansa...

Lue koko haastattelu

Opiskelijahaastattelussa Minna Mäläskä

Taloustieteiden tiedekunta

Markkinointia opiskeleva Minna Mäläskälle opiskelupaikan valinta ei tuottanut päänvaivaa. Taloustietieden opiskelu kiinnosti ja kun sopiva koulutusohjelma löytyi Oulusta, niin miksipä muuttaa kotiseudulta kauemmas. ”Oulun yliopisto tuntui helpolta ja luonnolliselta valinnalta”, Tyrnävältä kotoisin oleva Minna perustelee.

Lue koko haastattelu

Opiskelijahaastattelussa Anu Hotakainen

Luonnontieteellinen tiedekunta

Matematiikkaa neljättä vuotta opiskeleva Anu tiesi haluavansa opettajaksi jo yläasteella ollessaan. Hän piti matematiikasta ja kun isosisko suuntasi edellä Oulun yliopistoon matematiikkaa opiskelemaan, oma valinta tuntui helpolta. ”Pääsin sisään suoravalinnalla ylioppilaskirjoitusten ansiosta”, Anu kertoo. ”Oli mahtava tunne, kun tiesi mitä halusi opiskella ja se oli mahdollista ilman pääsykokeita.”

Lue koko haastattelu
Edellinen Seuraava

Oulun yliopisto on fiksu valinta

Monialainen Oulun yliopisto lukeutuu Suomen suurimpiin yliopistoihin. Se tarjoaa korkeinta saatavilla olevaa koulutusta 70 eri tieteenalalla, 46 koulutusohjelman puitteissa. Oulun yliopistosta valmistuu työelämään talouden, tekniikan, ympäristön, kasvatusalan ja kulttuurin akateemisia ammattilaisia.

Lue lisää

Oulu on hyvä opiskelijalle

Ouluun on helppo tulla ja viihtyä täällä. Opiskelijoille löytyy kohtuuhintaisia asuntoja ja paikasta toiseen kulkeminen on helppoa bussilla tai pyöräillen. Kaupunki tunnetaan erityisesti kattavasta ja hyväkuntoisesta pyörätieverkosta.

Lue lisää