Saamelainen kulttuuriarkisto

Saamelaisessa kulttuuriarkistossa säilytetään runsasta saamen kieliin ja saamelaiskulttuureihin liittyvää kulttuuri- ja tutkimusaineistoa. Saamelainen kulttuuriarkisto palvelee saamen kielten ja kulttuurin opetusta ja tutkimusta, minkä lisäksi kokoelmat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden saamen kielten ja kulttuurin elvyttämis- ja vahvistamistyölle.

Saamelainen kulttuuriarkisto toimii Oulun yliopiston Giellagas-instituutissa ja on hallinnollisesti osa Oulun yliopiston keskusarkistoa.

 

Yhteystiedot

Saamelainen kulttuuriarkisto

Giellagas-instituutti
PL 1000
90014 Oulun yliopisto
Suomi

Sähköposti: ska(at)oulu.fi & marko.jouste(at)oulu.fi
Puh: +3582 94 483 491 (Marko Jouste) / +35850 3224 359 (Arkisto)

Arkisto sijaitsee Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan kolmannessa kerroksessa, huoneessa HU324. Lisäohjeita ja karttoja Oulun yliopiston yhteystiedot-sivulla.

Arkiston johtajana toimii Giellagas-instituutin johtaja Anni-Siiri Länsman ja Oulun yliopiston keskusarkiston puolelta kehityspäällikkö Katariina Alha. Arkiston pääkehittäjä on yliopistonlehtori Marko Jouste.

Saamelaisen kulttuuriarkiston englanninkieliset sivut: The Saami Culture Archive of University of Oulu

***********************************************************

Bures boahtin Sámi kulturarkiivii!

Sámi kulturarkiivvas seailluhit arkiivamateriála, mii laktasa sámegielaide ja sámi kultuvrraide. Sámi kulturarkiiva bálvala sámegiela ja kultuvrra oahpahusa ja dutkamuša, man lassin čoakkáldagat fállet earenoamáš vejolašvuođa sámegielaid ja kultuvrraid ealáskahttin- ja nannenbargui.

Sámi kulturarkiiva doaibmá Oulu universitehta Giellagas-instituhtas ja lea maiddái oassi Oulu universitehta guovddášarkiivva.

 

Viimeksi päivitetty: 3.11.2017