Oulun yliopisto
 OuluGIS

Hyödyllisiä linkkejä

Tälle sivulle on koottu joukko linkkejä, joista voi olla hyötyä varsinkin vapaasti hyödynnettävissä olevien paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen etsinnässä.

Linkki Sisältö
GeoNetwork Hakupalvelu, jolla käyttäjä voi hakea paikkatietoaineistojen, paikkatietoaineistosarjojen ja paikkatietopalvelujen metatietoja erilaisten hakuehtojen avulla.
Paikkatietoikkuna Yhteisöllinen sivusto, joka esittelee paikkatietoaineistoja ja -palveluja sanoin ja karttakuvin. Sivusto tukee paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamista ja Inspire-direktiivin toimeenpanoa.
INSPIRE INSPIRE-direktiivi 2007/2/EY luo yleiset puitteet tiettyjen viranomaisten hallinnassa olevien paikkatietoaineistojen saatavuudelle ja käytölle Euroopassa.
http://www.freegis.org/ Tietoa vapaasti saatavilla olevista GIS-aineistoista ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoista. Vaatii vankkaa perustietämystä.
Opiskelijan paikkatiedot Maantieteen laitoksen GIS- ja RS-projektityö -kurssilla vuonna 2009 tehty harjoitustyöraportti aiheesta "Opiskelijan paikkatiedot".
Tilastokeskus: Julkishallinnon tilastoja Lista julkisen hallinnon tilastojen julkaisijoista Suomessa ja muualla maailmassa.