Hakulomake

Esittely

Oppiaineen esittely

Tervetuloa Oulun yliopiston historian oppiaineen pariin. Oulun yliopistossa historiaa tieteenalana on voinut opiskella vuodesta 1966 lähtien. Historian oppiaine kuuluu humanistisessa tiedekunnassa, jossa ei ole enää laitosjakoa, historiatieteiden ryhmään. Ryhmän toinen pääaine on aate- ja oppihistoria. Sivuaineina historiatieteissä ovat mukana antiikin kielet ja kulttuuri, elämänkatsomustieto, filosofia, Itä- ja Kaakkois-Aasian opinnot, Japani-opinnot, taidehistoria, tulevaisuudentutkimus ja yhteiskuntaoppi.

Tieteenä ja oppiaineena historialle on ominaista laajuus ja monipuolisuus. Yhdentyvässä maailmassa historia on perustana maailman tuntemukselle ja tämän päivän ongelmien ja muutosten ymmärtämiselle niin globaalilla kuin paikallisella tasolla. Oppiaineen tutkimus ja opetus keskittyy erityisesti kulttuurien kohtaamiseen sekä pohjoiseen identiteettiin ja elämään liittyviin ilmiöihin ja kysymyksiin antiikista nykypäiviin.

Alkuun