Avoin tiede – ylikirjastonhoitaja Päivi Kytömäen juhlaseminaari

Avoin tiede – ylikirjastonhoitaja Päivi Kytömäen juhlaseminaari
Perjantaina 8.5. 2015 klo 12.00-16.00
Oulun yliopisto, Linnanmaa, sali YB 210

Oulun yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitaja Päivi Kytömäki jää eläkkeelle syksyllä 2015.
Päivi Kytömäki on tehnyt pitkän uran, jonka aikana kirjastoala on kehittynyt voimakkaasti ja Päivi on ollut kehittämisessä aktiivisesti mukana. Uusimpia haasteita kirjastoalalla on tieteen avoimuus ja kirjaston palveluiden rooli siinä.
Järjestämme Päivin uran kunniaksi seminaarin, jossa joukko asiantuntijoita pohtii erilaisia näkökulmia tieteen avoimuuteen.

Ohjelma:

12.00             Seminaarin avaaminen: Oulun yliopiston vararehtori Olli Silvén
12.15             Opetusneuvos Juha Haataja: Avoin tiede ja tutkimuspolitiikka
12.45             Tutkija Mikael Laakso (Svenska handelshögskolan): Avoimen julkaisutoiminnan tulevaisuudennäkymät
Kahvitauko
14.00             Yliopistonlehtori Terttu Kortelainen (Oulun yliopisto): Huomiotalous sosiaalisen
median tutkimuksessa
14.30             Tutkija Kim Holmberg (Åbo Akademi): Altmetriikka - tieteellisen toiminnan
vaikuttavuuden vaihtoehtoiset indikaattorit
15.15             Suomen yliopistokirjastojen neuvoston puheenjohtaja Kimmo Tuominen:
Suomen yliopistokirjastojen neuvoston tervehdys
15.30             Yhteenveto: vararehtori Olli Silvén