Rajat ylittävään matkailuun uusia mahdollisuuksia: sähköinen viisumi Venäjälle 1.1.2021 alkaen

Venäjällä on tehty päätös sähköisen viisumin käyttöönotosta maan rajojen ylittämiseen 1.1.2021. Viisumi oikeuttaa jopa 16 päivän kertamatkaan koko Venäjän alueella. (https://sozd.duma.gov.ru/bill/945923-7 )

Sähköinen yhden käyntikerran viisumi on ollut Pietarin, Kaliningradin ja Kauko-Idän alueilla jo aikaisemmin 53 maan, mukaan lukien Schengen maiden kansalaisille maksuttomana käytössä. Koko Venäjän aluetta koskeva sähköinen viisumi maksaa arviolta 50 USD. Lisää asiasta https://twitter.com/state_duma/status/1285554649253269510

Sähköisen viisumin käyttöönotto Venäjän alueille on uusi ja matkailua mullistava mahdollisuus matkailualan yrityksille. Toteutuessaan viisumipäätös mahdollistaa rajat-ylittävien Suomi-Venäjä-matkailutuotteiden kehittämisen niin kansallisille kuin kansainvälisille turisteille. Sähköisen viisumin haku suoritetaan verkossa, ja itse hakuprosessi vie tällä hetkellä noin viikon verran.

Kerttu Saalasti Instituutissa on meneillään TourSME -tourism cooperation between SMEs -hanke, jonka päätarkoituksena on kehittää Suomen ja Venäjän matkailualan yritysten yhteisiä matkailupalveluita. https://kareliacbc.fi/fi/projects/tourism-cooperation-between-smes Matkailualan yrittäjä, tai sellaiseksi haluava, tervetuloa verkostoitumaan ja kehittämään uutta matkailua!

Kyllikki Taipale-Erävala

Tutkijatohtori

TourSME-hanke

kyllikki.taipale-eravala@oulu.fi

Last updated: 24.11.2021