Tutkijakoulutus

Arkeologiassa toimii useita tutkimusryhmiä, joiden tutkimustoiminnassa on mukana perustutkinto-opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita. Tutkimuksesta kiinnostuneet opiskelijat pyritään ohjaamaan tutkimusryhmien jäseniksi jo humanistisen kandidaatin tutkintovaiheessa. Useita sekä kandidaatin että maisteritutkintojen tutkielmia onkin valmistunut tutkimusprojekteissa. Maisteritutkinnon jälkeen opiskelijat voivat jatkaa tutkimusryhmissä kohti tohtorin tutkintoa. Arkeologiassa opiskelijat pyritään ohjaamaan sisään tutkimusyhteisön jäseneksi jo perustutkintovaiheessa, minkä vuoksi heidän on vaivatonta suuntautua kohti tutkijan uraa. Tutkijakoulutuksesta ja tutkimuksen tekemisestä löytyy tietoa humanistisen tiedekunnan kotisivuilta ja Oulun yliopiston tutkijakoulusta sekä tästä linkistä. Neuvontaa antavat arkeologian professori ja yliopistonlehtori Timo Ylimaunu.

Viimeksi päivitetty: 20.9.2017