Hae opiskelijaksi

Tule Oulun yliopistoon tekemään historiaa!

Kiinnostaako propaganda, kylmän sodan kuumat käänteet vai kenties sokerin historia? Historiatieteen kohteena on ihmisen toiminta ja ajattelu - koko mennyt maailma.

Historianopiskelijalla on mahdollisuus erikoistua haluamaansa historian osa-alueeseen tai aikakauteen. Sekä kandidaatin- että maisterintutkintoon sisältyy myös sivuaineita. Suosittuja sivuaineita ovat mm. sosiologia, taloustieteet, viestintä, museologia, arkeologia, antiikin kielet ja kulttuuri, elämänkatsomustieto, filosofia, Itä- ja Kaakkois-Aasian opinnot, Japani-opinnot, taidehistoria, tulevaisuudentutkimus, valtio-oppi, humanistiset ympäristöopinnot, matkailumaantiede sekä nais- ja sukupuolentutkimus.

Historianopiskelijalle on eduksi monipuolinen kielitaito. Ensisijaisesti tarvitaan kykyä ymmärtää vieraskielisiä tekstejä. Omaa kielitaitoa voi lisäksi laventaa opiskelemalla kokonaan uutta kieltä. Tarjolla on mm. japania, kiinaa, arabiaa, saksaa, ranskaa, venäjää ja latinaa. Kielitaitoa voi kehittää myös opiskelijavaihdossa ulkomailla.

Historian ammattilaisten työpaikkojen kirjo on varsin laaja. Meiltä valmistuneet työskentelevät muun muassa opettajina, arkistoalalla, julkishallinnossa, viestinnän parissa, asiantuntijoina yrityksissä ja kolmannella sektorilla sekä tutkijoina. Työelämäkokemusta on mahdollista hankkia jo opiskeluaikana. Harjoittelupaikkoja on tarjolla sekä Suomessa että ulkomailla.

Uusin abi-info:

Viimeksi päivitetty: 23.11.2016