Hakukohteet

Historia kuuluu Oulun yliopistossa historia-, kulttuuri- ja viestintätieiteiden tutkinto-ohjelmaan, jossa historia on omana hakukohteenaan. Muut tutkinto-ohjelman hakukohteet ovat informaatiotutkimus, kulttuuriantropologia ja arkeologia sekä saamelainen kulttuuri.

Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut historiasta, kulttuureista ja viestinnästä, ks. tarkemmat tiedot Opintopolusta.

Tutkinnot:

• Humanististen tieteiden kandidaatti (HuK) pääaineena historia
  • Filosofian maisteri (FM) pääaineena historia

(Humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoon ei ole erillistä opiskelijavalintaa, vaan yliopistojen yhteishaussa historian pääaineeseen hyväksytyt opiskelijat saavat tutkinnonsuoritusoikeuden sekä humanististen tieteiden kandidaatin että filosofian maisterin tutkintoon.)

Tutkinto-ohjelma: historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma (hakukohde on historia; pääaine, joko historia tai aate- ja oppihistoria, valitaan hakuvaiheessa Opintopolussa)

Hakukohteen sisäänotto: 36 (joista historian pääaineeseen 24 + aate- ja oppihistorian pääaineeseen 12)

Opintojen kesto: 3 + 2 vuotta

Laajuus: 180 op + 120 op

Opetuskieli: suomi

Valituksi tulleet opiskelijat valitsevat myöhemmin joko opettajalinjan, arkistolinjan tai yleisen linjan. Lopulliset valinnat aineenopettajakoulutukseen tehdään soveltuvuuskokeen ja opintomenestyksen perusteella.

Sijainti

Oulun yliopistossa Linnanmaan kampusalueella, n. 5,5 km päässä kaupungin keskustasta.

Bussit

Linnanmaalle pääsee keskustasta seuraavilla busseilla: 1, 2, 3, 8 ja 22. Ks. tarkemmat ajat ja tiedot Oulun joukkoliikenne: http://www.oulunjoukkoliikenne.fi/

Taksi

Oulun Aluetaksin tilausnumero: 0600-30081