Hakukohteet

Historia kuuluu Oulun yliopistossa historia-, kulttuuri- ja viestintätieiteiden tutkinto-ohjelmaan, jossa historia on omana hakukohteenaan. Muut tutkinto-ohjelman hakukohteet ovat informaatiotutkimus, kulttuuriantropologia ja arkeologia sekä saamelainen kulttuuri.

Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut historiasta, kulttuureista ja viestinnästä, ks. tarkemmat tiedot Opintopolusta.

Tutkinnot:

• Humanististen tieteiden kandidaatti (HuK) pääaineena historia
  • Filosofian maisteri (FM) pääaineena historia

(Humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoon ei ole erillistä opiskelijavalintaa, vaan yliopistojen yhteishaussa historian pääaineeseen hyväksytyt opiskelijat saavat tutkinnonsuoritusoikeuden sekä humanististen tieteiden kandidaatin että filosofian maisterin tutkintoon.)

Tutkinto-ohjelma: historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkinto-ohjelma (hakukohde on historia; pääaine, joko historia tai tieteiden ja aatteiden historia, valitaan opintojen alettua)

Hakukohteen sisäänotto: 36

Opintojen kesto: 3 + 2 vuotta

Laajuus: 180 op + 120 op

Opetuskieli: suomi

Valituksi tulleet opiskelijat valitsevat myöhemmin joko opettajalinjan, arkistolinjan tai yleisen linjan. Lopulliset valinnat aineenopettajakoulutukseen tehdään soveltuvuuskokeen ja opintomenestyksen perusteella.

Sijainti

Oulun yliopiston Linnanmaan kampusalueella, n. 5,5 km päässä kaupungin keskustasta.

Bussit

Linnanmaan kampukselle pääsee keskustasta busseilla numero 1, 2, 3, 8 ja 22. Ks. tarkemmat ajat ja tiedot Oulun joukkoliikenne: http://www.oulunjoukkoliikenne.fi/

Viimeksi päivitetty: 6.9.2018