Hakulomake

Opinnot

Kulttuuriantropologian ja arkeologian oppiaineilla on yhteiset perusopinnot. Tuleva pääaine (kulttuuriantropologia tai arkeologia) valitaan aineopintojen alussa. Muilta osin opiskelijat voivat valita vapaasti oman aineyhdistelmänsä jo perusopintovaiheessa.

Sivuaineita opiskellaan sekä kandidaatin- että maisterintutkintoon. Luontevasti kulttuuriantropologiaan liittyviä sivuaineita ovat esimerkiksi saamen tutkimus, arkeologia, museologia, historia, maantiede, psykologia, sosiologia ja naistutkimus.

Työelämävalmiuksia parantaa esimerkiksi taloustieteiden, kielten, tietojenkäsittelyn, matkailu-alan ja terveystieteiden opiskelu.

Kulttuuriantropologia on myös suosittu sivuaine.

Omakohtaisella kenttätyöllä on keskeinen sija tutkimuksessa ja opinnoissa. Kenttätöitä harjoitellaan opintojen eri vaiheissa ja ne voivat koostua esimerkiksi haastatteluista, valo- ja videokuvauksesta sekä osallistuvasta havainnoinnista.

Katso kulttuuriantropologian uusin opetusohjelma täältä

Tarkemmat tiedot opintojen sisällöstä ja tutkintovaatimuksista löydät humanistisen tiedekunnan opinto-oppaasta

Opiskelijat saavat henkilökohtaista opintoneuvontaa ja laativat oman opintosuunnitelmansa, HOPS:n, opintojensa tueksi. Oulun yliopiston kulttuuritieteiden opiskelijoiden oma ainejärjestö on Kultu ry.

Uutiset-osiossa tiedotamme ajankohtaisista asioista ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista opinto-ohjelmassa.

Pää- tai sivuaineopiskelija!
Olethan kultu-listalla? Jos et ole, liity heti, jotta oppiaineen tiedotteet eivät mene ohi suun.

Jos et löydä näiltä sivuilta etsimääsi tai Sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä oppiaineen henkilökuntaan.

Viimeksi päivitetty: 20.1.2014
Facebook icon