Teknillinen tiedekunta

Oulun yliopistossa tekniikan korkeakoulutus ja akateeminen tutkimus ovat osa monialaista kokonaisuutta. Oulussa teknisiä tieteitä opiskellaan, opetetaan ja tutkitaan tiiviissä yhteistyössä kotimaisen ja kansainvälisen valmistavan teollisuuden, tutkimuslaitosten sekä viranomaistahojen kanssa. Oulun seudun teknologiamenestys perustuukin pitkälti yliopistoyhteisön ja alueen muiden toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen.

Teknillinen tiedekunta edustaa Suomen pohjoisten luonnonvarojen hyödyntämisen huippuosaamista. Biomassan, mineraalien ja teräksen prosessien, materiaaliymmärryksen ja sovellusten osaaminen kattaa tuotantoketjujen lisäksi myös ympäristövaikutukset ja niiden minimoinnin sekä taloudelliset näkökohdat.

Tutustu meihin

Facebook: https://www.facebook.com/teekkarioulu
Instagram: https://instagram.com/teekkarioulu
Uutiskirje Abeille - Hae opiskelemaan tekniikkaa monitieteiseen Oulun yliopistoon!

Lyhyet videoklipit ja nettihaastattelut kertovat tarinoita opiskelijoistamme, opettajistamme ja tutkijoistamme. Katso ja lue millaista on opiskella ja työskennellä Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa!

1.7.2016

Flow

Miten valita oikea opiskeluala? Oulun yliopiston tuotantotalouden opiskelija Eira löysi oikean suunnan ja sai oman alan töitä jo toisena opiskeluvuonna.
1.7.2016

Light it up

Automaatiotekniikan diplomi-insinööri kertoo, mikä on paras tapa sytyttää kiuas.
1.7.2016

Clean technology

Cleantech on kasvava teollisuudenala. Miltä tulevaisuus näyttää Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa tutkivan näkökulmasta?
1.7.2016

Art of Engineering

Miten insinööriosaamisella luodaan uutta parempaa maailmaa?
1.7.2016

Grand Prix

Miten niin yliopisto on pelkkää teoriaa? Oulun yliopiston koneteekkareiden Formula Student Oulu -tiimi rakensi formulan: ”Nyt lähdetään talosta isosti.”