Konetekniikka

Konetekniikka, Konetekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
 

Konetekniikkaa on kaikkialla. Konetekniikkaa ovat niin suurten laivojen tai paperikoneiden rakenteet kuin myös avaruussatelliittien osat ja pienimmät nanotekniikan tuotteet. 

Lisäksi ihmiset keksivät koko ajan uusia tapoja hyödyntää digitalisaatiota elämänsä helpottamiseksi. Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään laitteiden suunnittelussa.

 • Kuusi erityyppistä erikoistumisalaa, joista voit valita omasi.
 • Erinomaiset työllistymismahdollisuudet kansainvälisissä yrityksissä.
 • Monipuolinen opiskeluympäristö, johon kuuluvat uudenlaiset ohjelmointityökalut ja 3D-tulostimet.

Miksi konetekniikkaa Oulussa?

Oulun yliopiston monitieteinen koulutustarjonta ja vahva tekniikan alojen edustus vaikuttavat osaltaan siihen, että Oulun konetekniikan opiskelijat työllistyvät erittäin hyvin ja kykenevät vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin.

Laitteiden ja rakenteiden asiantuntijaksi

Koneinsinööri luo turvallisempaa, terveellisempää ja mielekkäämpää elinympäristöä ihmisille. Konetekniikan opiskelijana kehityt ammattilaiseksi, joka tuntee erilaisten laitteiden, rakenteiden ja koneiden ominaispiirteet sekä niille asetetut vaatimukset. Opit myös suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta.

Konetekniikan osaaja yhdistää teknisissä ratkaisuissaan eri tekniikan osa-alueet toimiviksi tuotteiksi ja voi hyödyntää koneteknistä perusosaamistaan kaikilla tekniikan soveltamisalueilla.

Digitalisaatio korostuu kursseilla, joissa opiskellaan koneiden tietotekniikkaa ja anturitekniikkaa, koneautomaatiota ja konepiirustusta. Opit lisäksi käyttämään uudenaikaisia 3D-tulostuslaitteita, robotiikkaa sekä laser- ja vesileikkaustyöstökoneita.

 

125

aloituspaikkaa

 

4000 €

mediaanipalkka

 

87 %

työllistynyt yritykseen

 

Laaja kattaus erikoistumismahdollisuuksia

Konetekniikka on niin laaja-alaista, että mahdollisuuksia riittää auto- ja työkonetekniikasta aina tuotantotekniikkaan saakka. Pääset valitsemaan erikoistumisalasi toisen opiskeluvuoden puolivälissä.

Erikoistumisalat ovat:

 • auto- ja työkonetekniikka
 • koneensuunnittelu
 • materiaalitekniikka
 • mekatroniikka ja konediagnostiikka
 • teknillinen mekaniikka
 • tuotantotekniikka

Jos valitset auto- ja työkonetekniikan, opit hallitsemaan raskaan kuljetuskaluston ja erilaisten työkoneiden suunnittelun ja kehittämisen.

Koneensuunnittelun ammattilaisena taidat kalliiden investointituotteiden asiakaslähtöisen suunnittelun ja kehittämisen, esimerkkinä paperiteollisuuden koneet.

Materiaalitekniikan ammattilaisena ymmärrät materiaalien ominaisuudet ja niiden kehittämisen sekä olet erilaisten materiaalien, metallien, keraamien ja muovien valmistuksen ja käytön asiantuntija.

Mekatroniikan ja konediagnostiikan asiantuntijana pääset kehittämään ja suunnittelemaan koneiden automaatiota ja analysoimaan koneiden sekä tuotantolaitosten kuntoa. Sovelluskenttään kuuluvat esimerkiksi ajoneuvot, työkoneet, tuotantolinjat ja -välineet sekä lääketieteelliset laitteet.

Teknillinen mekaniikka keskittyy koneiden, rakenteiden ja laitteiden mekaanisen käyttäytymisen analysointiin ja mittaukseen. Näiden analyysien tuloksena syntyy turvallisia, luotettavia, kestäviä ja ympäristöään häiritsemättömiä tuotteita.

Tuotantotekniikan keskiössä on puolestaan tuotteiden valmistus ja automaatioon keskittyvä tuotantotekniikka sekä tuotannonohjaus ja -suunnittelu.

Näiden lisäksi konetekniikan kandidaatin tutkinnossa voit suuntautua kaivostekniikkaan, minkä jälkeen siirryt DI-vaiheessa kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tulevaisuudessa koneet ja laitteet automatisoituvat yhä enemmän, mikä takaa sinulle konetekniikan ammattilaisena hyvät mahdollisuudet työllistyä. Konetekniikan diplomi-insinööri toimii useimmiten metalli-, prosessi- tai elektroniikkateollisuuden yrityksissä tai tutkimuslaitoksissa.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

 • tutkimusinsinööri
 • tuotekehitysinsinööri
 • konepajan päällikkö
 • tuotantojohtaja
 • suunnitteluinsinööri

 

 

Hae meille opiskelemaan konetekniikkaa:

Lue lisää ja hae