
Konetekniikka
Konetekniikka, Konetekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
Ihmiset keksivät koko ajan uusia tapoja hyödyntää tekoälyä ja digitalisaatiota elämänsä helpottamiseksi. Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska laitteiden suunnittelussa digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään.
- Seitsemän erityyppistä erikoistumisalaa, joista voit valita omasi.
- Erinomaiset työllistymismahdollisuudet kansainvälisissä yrityksissä.
- Monipuolinen opiskeluympäristö, johon kuuluvat uudenlaiset ohjelmointityökalut ja 3D-tulostimet.
Miksi konetekniikkaa Oulussa?
Oulun yliopiston monitieteinen koulutustarjonta ja vahva tekniikan alojen edustus vaikuttavat osaltaan siihen, että Oulun konetekniikan opiskelijat työllistyvät erittäin hyvin ja kykenevät vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin.
Laitteiden ja rakenteiden asiantuntijaksi
Konetekniikan opiskelijana kehityt ammattilaiseksi, joka tuntee erilaisten laitteiden, rakenteiden ja koneiden ominaispiirteet sekä niille asetetut vaatimukset. Opit myös suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta.
Tekoäly ja digitalisaatio korostuvat kursseilla, joissa opiskellaan koneiden tietotekniikkaa ja anturitekniikkaa, koneautomaatiota ja konepiirustusta. Opit lisäksi käyttämään uudenaikaisia 3D-tulostuslaitteita sekä laser- ja vesileikkaustyöstökoneita.
90
aloituspaikkaa
4000 €
mediaanipalkka
87 %
työllistynyt yritykseen
Laaja kattaus erikoistumismahdollisuuksia
Konetekniikka on niin laaja-alaista, että mahdollisuuksia riittää mekatroniikasta ja konediagnostiikasta teknilliseen matematiikkaan. Pääset valitsemaan erikoistumisalasi toisen opiskeluvuoden puolivälissä.
Jos valitset auto- ja työkonetekniikan, opit hallitsemaan liikkuvien koneiden suunnittelun ja kehittämisen. Koneensuunnittelun ammattilaisena taidat kalliiden investointituotteiden asiakaslähtöisen suunnittelun ja kehittämisen, materiaalitekniikan ammattilaisena materiaalien ominaisuudet ja niiden kehittämisen.
Mekatroniikan ja konediagnostiikan asiantuntijana pääset kehittämään ja suunnittelemaan koneiden automaatiota ja analysoimaan koneiden sekä tuotantolaitosten kuntoa. Muita erikoistumisvaihtoehtoja ovat teknillinen mekaniikka, joka keskittyy analysointiin ja mittaukseen sekä tuotantotekniikka, jonka keskiössä on tuotteiden valmistus ja automaatioon keskittyvä tuotantotekniikka.
Näiden lisäksi konetekniikan kandidaatin tutkinnossa voit suuntautua kaivostekniikkaan, minkä jälkeen siirryt DI-vaiheessa kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmaan.
Tulevaisuudessa koneet ja laitteet automatisoituvat yhä enemmän, mikä takaa sinulle konetekniikan ammattilaisena hyvät mahdollisuudet työllistyä.
Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:
- tutkimusinsinööri
- tuotekehitysinsinööri
- konepajan päällikkö
- tuotantojohtaja
- suunnitteluinsinööri.
Suositeltavia lukioaineita ovat:
- matematiikka
- fysiikka
- kemia
- englanti.