Konetekniikka

Konetekniikka, Konetekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)
 

Ihmiset keksivät koko ajan uusia tapoja hyödyntää tekoälyä ja digitalisaatiota elämänsä helpottamiseksi. Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään laitteiden suunnittelussa.

 • Seitsemän erityyppistä erikoistumisalaa, joista voit valita omasi.
 • Erinomaiset työllistymismahdollisuudet kansainvälisissä yrityksissä.
 • Monipuolinen opiskeluympäristö, johon kuuluvat uudenlaiset ohjelmointityökalut ja 3D-tulostimet.

Miksi konetekniikkaa Oulussa?

Oulun yliopiston monitieteinen koulutustarjonta ja vahva tekniikan alojen edustus vaikuttavat osaltaan siihen, että Oulun konetekniikan opiskelijat työllistyvät erittäin hyvin ja kykenevät vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin.

Laitteiden ja rakenteiden asiantuntijaksi

Konetekniikan opiskelijana kehityt ammattilaiseksi, joka tuntee erilaisten laitteiden, rakenteiden ja koneiden ominaispiirteet sekä niille asetetut vaatimukset. Opit myös suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta. 

Tekoäly ja digitalisaatio korostuvat kursseilla, joissa opiskellaan koneiden tietotekniikkaa ja anturitekniikkaa, koneautomaatiota ja konepiirustusta. Opit lisäksi käyttämään uudenaikaisia 3D-tulostuslaitteita sekä laser- ja vesileikkaustyöstökoneita. 

 

 

90

aloituspaikkaa

 

4000 €

mediaanipalkka

 

87 %

työllistynyt yritykseen

 

Laaja kattaus erikoistumismahdollisuuksia

Konetekniikka on niin laaja-alaista, että mahdollisuuksia riittää mekatroniikasta ja konediagnostiikasta teknilliseen matematiikkaan. Pääset valitsemaan erikoistumisalasi toisen opiskeluvuoden puolivälissä.

Jos valitset auto- ja työkonetekniikan, opit hallitsemaan liikkuvien koneiden suunnittelun ja kehittämisen. Koneensuunnittelun ammattilaisena taidat kalliiden investointituotteiden asiakaslähtöisen suunnittelun ja kehittämisen, materiaalitekniikan ammattilaisena materiaalien ominaisuudet ja niiden kehittämisen. 

Mekatroniikan ja konediagnostiikan asiantuntijana pääset kehittämään ja suunnittelemaan koneiden automaatiota ja analysoimaan koneiden sekä tuotantolaitosten kuntoa. Muita erikoistumisvaihtoehtoja ovat teknillinen mekaniikka, joka keskittyy analysointiin ja mittaukseen sekä tuotantotekniikka, jonka keskiössä on tuotteiden valmistus ja automaatioon keskittyvä tuotantotekniikka.

Näiden lisäksi konetekniikan kandidaatin tutkinnossa voit suuntautua kaivostekniikkaan, minkä jälkeen siirryt DI-vaiheessa kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tulevaisuudessa koneet ja laitteet automatisoituvat yhä enemmän, mikä takaa sinulle konetekniikan ammattilaisena hyvät mahdollisuudet työllistyä.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

 • tutkimusinsinööri
 • tuotekehitysinsinööri
 • konepajan päällikkö
 • tuotantojohtaja
 • suunnitteluinsinööri.

Suositeltavia lukioaineita ovat:

 • matematiikka
 • fysiikka
 • kemia
 • englanti.

 

Hae meille opiskelemaan konetekniikkaa:

Lue lisää ja hae