Haluan opiskella prosessitekniikkaa

Prosessitekniikka

Prosessitekniikka, Prosessi- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Uudet teknologiset ratkaisut auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistävät hyvinvointia ja kestävää kehitystä muuttamalla ihmisten tapaa tehdä työtä sekä parantamalla resurssitehokkuutta. Useilla teollisuudenaloilla hyödynnettävä prosessitekniikka on näin ollen yksi keskeisistä hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävistä tekniikan aloista.

  • Koulutuksessa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla kemiantekniikka, automaatiotekniikka ja ympäristön hyvinvointi.
  • Pääset suunnittelemaan ja kehittämään puhtaampaa teollisuutta ja kestävämpää yhteiskuntaa.
  • Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet.

Miksi prosessitekniikkaa Oulussa?

Oulussa kehitetään uusia innovatiivisia teknologioita, jotka edistävät hyvinvointia ja kestävää kehitystä sekä hillitsevät ilmastonmuutosta. Saat opinnoistasi erinomaiset valmiudet teknistieteellisten ongelmien ratkaisemiseen sekä laajat erikoistumismahdollisuudet erilaisille tekniikan aloille.

Ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja hyvinvointiin liittyviin haasteisiin

Automaatioteknologian kehittäminen ja automaatioasteen nosto parantavat resurssitehokkuutta vähentämällä luonnonvarojen käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Se edistää terveyttä ja hyvinvointia mahdollistamalla turvallisten tuotteiden valmistamisen sekä ympäristön kehittämisen puhtaammaksi ja laadukkaammaksi. Kehittyneet toimintatavat parantavat elämänlaatua kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Prosessitekniikan opinnoista on hyötyä Suomen suurimmilla teollisuudenaloilla eli metsä-, metalli- ja kemianteollisuudessa. Prosessitekniikan aineopinnoissa pääset opiskelemaan termodynamiikkaa, aineen-, liikkeen- ja lämmönsiirtoilmiöitä sekä mekaanisia, kemiallisia ja fysikaalisia yksikköprosesseja. Opintosuunnaksi voit valita automaatiotekniikan, biotuotetekniikan, kemiantekniikan tai prosessimetallurgian. 

 

 

90

aloituspaikkaa

 

3982 €

mediaanipalkka

 

87 %

työllistynyt yritykseen

 

Runsaasti valinnanvapautta opinnoissa ja urapoluissa

Prosessitekniikan kandidaattivaiheessa saat erinomaisen yleisen osaamisperustan teknistieteellisten ongelmien ratkaisemiselle. DI-vaiheessa voit erikoistua erilaisille tekniikan aloille, esimerkiksi rikastustekniikkaan kaivos- ja rikastustekniikan tutkinto-ohjelmassa

Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet. Prosessitekniikan diplomi-insinöörinä voit soveltaa taitojasi eri teollisuudenaloilla, joten osaamisellesi on kysyntää Suomessa ja ulkomailla.

Opit ratkaisemaan ammattitaidollasi muun muassa fossiilisten raaka-aineiden käyttöön sekä uusiutuviin raaka-aineisiin liittyviä haasteita. Todennäköisimmin sijoitut teollisuuteen asiantuntija-, kehitys-, suunnittelu- tai johtotehtäviin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • automaatioinsinööri
  • tuotannonsuunnittelija
  • prosessisuunnittelija
  • käyttöpäällikkö
  • tuotekehitysinsinööri

 

 

Kiinnostuitko prosessitekniikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa