Kuitu- ja partikkelitekniikka

Kuitu- ja partikkelitekniikan tutkimusyksikkö keskittyy kierto- ja biotalouden uusiin, kestävyyttä edistäviin materiaaleihin. Lisäksi järjestämme partikkeli- ja biotuotetekniikan koulutusta prosessitekniikan koulutusohjelmaan. Tarjoamme myös tutkimuspalveluita epäorgaanisten materiaalien ja lignoselluloosamateriaalien analyysiin ja käsittelyyn liittyen.

Teemme yhteistyötä lukuisten yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa Suomessa ja Euroopassa. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ota yhteyttä!
Tutkimusyksikön ryhmäkuva syksyltä 2023

Yhteystiedot

Professori Henrikki Liimatainen
Tutkimusyksikön johtaja

Tuomas Stoor
Laboratorioinsinööri
tuomas.stoor@oulu.fi

Tutkimus

Olemme monitieteinen tutkimusyksikkö, joka tekee tutkimusta lignoselluloosasta sekä mineraalisista sivuvirroista valmistettavien materiaalien parissa. Lisäksi olemme osa monitieteistä kiertotalouden toiminta-alustaa InStreams Hubia.

Tutkimusryhmät

Valikoituja julkaisuja

Opiskelu

Kuitu- ja partikkelitekniikan tutkimusyksikkö järjestää opetusta kandi- ja maisterivaiheen opiskelijoille liittyen partikkelitekniikkaan, kiertotalouteen ja biotuotetekniikkaan.

Palvelut

Teemme palvelututkimusta partikkelianalytiikan, materiaalien prosessoinnin ja kemiallisen karakterisoinnin alueella. Jos olet kiinnostunut analyysipalveluista, ota yhteyttä laboratorioinsinööri Tuomas Stooriin.