Kuitu- ja partikkelitekniikka

Kuitu- ja partikkelitekniikan tutkimusyksikkö keskittyy kierto- ja biotalouden uusiin, kestävyyttä edistäviin materiaaleihin. Lisäksi järjestämme partikkeli- ja biotuotetekniikan koulutusta prosessitekniikan koulutusohjelmaan. Tarjoamme myös partikkelianalytiikan, materiaalien prosessoinnin sekä kemiallisen karakterisoinnin palvelututkimusta.

Teemme yhteistyötä lukuisten yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa Suomessa ja Euroopassa. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ota yhteyttä!
Tutkimusyksikön ryhmäkuva syksyltä 2023

Tutkimus

Olemme monitieteinen tutkimusyksikkö, joka tekee tutkimusta lignoselluloosasta sekä mineraalisista sivuvirroista valmistettavien materiaalien parissa. Lisäksi olemme osa monitieteistä kiertotalouden toiminta-alustaa InStreams Hubia.

Tutkimusryhmät

Valikoituja julkaisuja

Opiskelu

Kuitu- ja partikkelitekniikan yksikkö järjestää opetusta kandi- ja maisterivaiheen opiskelijoille liittyen partikkelitekniikkaan, kiertotalouteen ja biotuotetekniikkaan. Opetuksessa yhdistetään niin perinteistä prosessitekniikkaa, uusimpia tutkimustuloksia kuin teollisuuden näkökulmia.

Palvelut

Teemme palvelututkimusta partikkelianalytiikan, materiaalien prosessoinnin ja kemiallisen karakterisoinnin alueella. Jos olet kiinnostunut analyysipalveluista, ota yhteyttä laboratorioinsinööri Tuomas Stooriin.

Yhteystiedot

Kuitu- ja partikkelitekniikka
Erkki Koiso-Kanttilan katu 5
90014 Oulun yliopisto