Haluan opiskella ympäristötekniikkaa

Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka, Prosessi- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Millaisten ratkaisujen avulla ilmastonmuutosta voidaan torjua tai sen aiheuttamiin muutoksiin voidaan sopeutua? Miten ihmiskunta voi muuttaa toimintatapojaan kestävämmiksi Ympäristötekniikan opiskelu tarjoaa noihin kysymyksiin erinomaisia työkaluja. Ympäristötekniikan osaajana olet tulevaisuudessa ratkaisevassa roolissa – kehittämässä rakennettua ympäristöä nykyistä kestävämpään suuntaan.

  • Tutkinnossa yhdistyy luontevasti luonnontieteiden ja teknisten tieteiden osaaminen.
  • Ympäristön hyvinvointi, kestävä kehitys ja kiertotalous ovat koulutuksen läpileikkaavia teemoja.
  • Koulutus takaa sinulle loistavat urakehitysmahdollisuudet.

Ole muutoksentekijä kestävässä kehityksessä

Ympäristötekniikan asiantuntijana voit osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan ratkaisemalla energiaa, vesivaroja ja ilmanlaatua koskevia ongelmia sekä kehittämällä rakennettua ympäristöämme ja ihmisten toimintaa laaja-alaisesti kestävämpään suuntaan.

Kestävän kehityksen asiantuntijaksi

Ympäristötekniikan opiskelijana kasvat kestävän kehityksen ja resurssitehokkuuden asiantuntijaksi. Ymmärrät myös, miten luonnon monimuotoisuus voidaan turvata.

Kestävien energiajärjestelmien opintokokonaisuudessa opit paljon kokonaisvaltaisen energiantuotannon käytöstä ja hallinnasta. Vesi- ja ympäristötekniikan opintokokonaisuudessa opit puolestaan vesivarojen suunnittelusta kestävästi ja tehokkaasti ja kartutat osaamistasi vesi- ja jätehuollosta sekä vesistökuormituksen hallinnasta. Teollisuuden ympäristötekniikan kokonaisuus auttaa ymmärtämään ympäristöhaasteita ja antaa paljon asiantuntemusta päästöjen hallintaan.

 

60

aloituspaikkaa

 

3813 €

mediaanipalkka

 

3

päämäärää: kestävä kehitys, resurssitehokkuus ja luonnon monimuotoisuuden turvaaminen

Puhtaamman huomisen ratkaisujen keksijäksi

Ympäristötekniikasta valmistuneena diplomi-insinöörinä suunnittelet puhtaamman huomisen ratkaisuja ja työllistyt ympäristöosaamisen kehittämistä tukeviin asiantuntija-, tuotekehitys- ja tutkimustehtäviin.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi: 

  • ympäristöinsinööri
  • kestävyysasiantuntija
  • hydrologi
  • energia-asiantuntija
  • ympäristötarkastaja

 

 

Kiinnostuitko ympäristötekniikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa